Aπόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Νέο βίντεο δείχνει το χάος μετά τον πυροβολισμό

Ένα συγκλονιστικό νέο βίντεο δείχνει τις χαοτικές στιγμές μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ και αποκαλύπτει γιατί ο πρώην πρόεδρος ζητούσε συνέχεια από τους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών... τα παπούτσια του
5'

Ένα νέο βίντεο δείχνει τον χαοτικό απόηχο της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ και αποκαλύπτει τι έκανε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να ζητάει διαρκώς... τα παπούτσια του. Οι Μυστικές Υπηρεσίες - που έχουν στοχοποιηθεί έντονα για τη δράση του εκείνη την ημέρα - έσπευσαν να απαντήσουν αφού ο Tόμας Κρουκς 20 ετών, πυροβόλησε και περικύκλωσαν αμέσως τον πρώην πρόεδρο για να τον απομονώσουν και να τον προστατεύσουν από περισσότερα πυρά.

Ζαλισμένος αρχικά, ο Τραμπ είπε στους πράκτορες, «αφήστε με να πάρω τα παπούτσια μου, αφήστε με να πάρω τα παπούτσια μου», καθώς σηκώθηκε από το έδαφος. Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε από το WBEN ακριβώς τη στιγμή που ο Τραμπ έφτανε στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών για την πρώτη του εμφάνιση μετά την απόπειρα δολοφονίας, καλύπτει μια γωνία που δεν είχε προηγουμένως γίνει αντιληπτή μέσα στο χάος, πίσω από τον Τραμπ καθώς μιλούσε.

Δείχνει τους άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας να θωρακίζουν τον Τραμπ, να του αφαιρούν τα παπούτσια και να τα πετάνε από τη σκηνή. Ο ίδιος ο Τραμπ σχολίασε επίσης την παράξενη πλευρά του περιστατικού, επιβεβαιώνοντας αυτό που φαινόταν στο βίντεο κλιπ στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε μετά το γύρισμα. «Οι πράκτορες με χτύπησαν τόσο δυνατά που τα παπούτσια μου έπεσαν και τα παπούτσια μου είναι σφιχτά», είπε. Ο Τραμπ επαίνεσε την ταχύτητα και τη δύναμη των ανδρών που τον προστάτευσαν.

Είπε ότι απέκτησε ένα μώλωπα στο χέρι του μόνο από ένα μέλος της μυστικής υπηρεσίας που τον κρατούσε στο πάτωμα. «Αυτό είναι μόνο από έναν τύπο που με άρπαξε», είπε ο Τραμπ. «Ξέρεις πόσο δυνατός πρέπει να είσαι για να το κάνεις αυτό;» «Έκαναν φανταστική δουλειά», πρόσθεσε. «Είναι σουρεαλιστικό για όλους μας».

Είπε στη Μυστική Υπηρεσία ότι ήθελε να προσπαθήσει να επιστρέψει στο βήμα και να συνεχίσει να μιλάει. «Ήθελα να συνεχίσω να μιλάω - ήθελα να συνεχίσω να μιλάω, αλλά μόλις με πυροβόλησαν. Είναι μια πολύ σουρεαλιστική εμπειρία και ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνεις μέχρι να συμβεί κάτι τέτοιο». Μια ομάδα ελεύθερων σκοπευτών εν τω μεταξύ βρισκόταν μέσα στο κτήριο όπου ο 20χρονος επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ Τόμας Μάθιου Κρουκς εντοπίστηκε να σκαρφαλώνει στη θέση βολής του 26 λεπτά νωρίτερα, σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα.

Οι συγκλονιστικοί νέοι ισχυρισμοί είδαν το φως καθώς οι αρχές και η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν αυξανόμενα ερωτήματα σχετικά με το πώς ο Κρουκς μπόρεσε να πυροβολήσει τον πρώην πρόεδρο και να σκοτώσει ένα μέλος του πλήθους. Ένας από τους ελεύθερους σκοπευτές είδε τον Κρουκς έξω από το κτίριο να κοιτάζει την οροφή όπου τελικά θα πυροβολούσε, ανέφερε το CBS News.

Ένας άλλος ελεύθερος σκοπευτής τράβηξε μια φωτογραφία του Κρουκς αφού επέστρεψε, κάθισε και έλεγξε το τηλέφωνό του. Οι ελεύθεροι σκοπευτές άρχισαν να αναλαμβάνουν πραγματική δράση όταν ο δράστης έβγαλαν έναν μετρητή απόστασης, με έναν από αυτούς να στέλνει ένα ραδιοφωνικό μήνυμα στο διοικητήριο τους, προτού εξαφανιστεί για άλλη μια φορά.

Επέστρεψε όμως εκ νέου με ένα σακίδιο. Πολλοί ελεύθεροι σκοπευτές ανέφεραν ότι κατευθυνόταν στο πίσω μέρος του κτηρίου. Ωστόσο, όταν έφτασε έξτρα βοήθεια, είχε ήδη φτάσει στην ταράτσα, με μερικούς αξιωματικούς να υποθέτουν ότι χρησιμοποίησε μια μονάδα κλιματισμού για να κάνει την αναρρίχησή του. Μέχρι τη στιγμή που η αστυνομία της Πολιτείας έφτασε στο σημείο, ο Κρουκς είχε ήδη ανοίξει πυρ και είχε πέσει νεκρός από έναν ελεύθερο σκοπευτή της Μυστικής Υπηρεσίας

Οι αρχές επιβολής του νόμου στην εκδήλωση στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια δέχονται πυρά αφού αποκαλύφθηκε ότι η οροφή χαρακτηρίστηκε ως «τρωτό σημείο» ασφαλείας. Η Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών Κίμπερλι Τσιτλ δήλωσε τη Δευτέρα το βράδυ ότι δεν θα παραιτηθεί παρά τις αυξανόμενες εκκλήσεις να το κάνει για τα τεράστια κενά που οδήγησαν σε μια από τις πιο φρικτές πράξεις πολιτικής βίας στην ιστορία.

Η τοπική αστυνομία, όχι η Μυστική Υπηρεσία, σάρωσε το κτίριο, αλλά ο Κρουκς κατάφερε και πάλι να σκαρφαλώσει στην κορυφή και να βάλει στόχο τον πρώην πρόεδρο. Ο πρώην πρόεδρος, 78 ετών, επέζησε από την τρομακτική απόπειρα δολοφονίας όταν η σφαίρα του αστόχησε λιγότερο από μια ίντσα το απόγευμα του Σαββάτου. Ακόμη και πριν ανέβει στη σκηνή, οι υποστηρικτές του είπαν ότι εντόπισαν τον ένοπλο να «σέρνεται» στην οροφή με ένα τουφέκι, αλλά ισχυρίστηκαν ότι οι προειδοποιήσεις τους προς τη Μυστική Υπηρεσία αγνοήθηκαν.

Με τον ήλιο ακόμα ψηλά, ο Τραμπ εμφανίστηκε με το «God Bless the USA» να παίζει από τα μεγάφωνα στις 6:03 μ.μ. και παρέμεινε υψώνοντας τη γροθιά του στο πλήθος για αρκετά λεπτά. Ο 78χρονος έπεσε στο πάτωμα σε μια στιγμή καθώς πέντε ακόμη πυροβολισμοί ήχησαν διαδοχικά πάνω από το κεφάλι του, προτού τέσσερις πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας ανέβουν στη σκηνή και τον θωρακίσουν.

Σοκαριστικές εικόνες έδειχναν τον Τραμπ σκυμμένο στο πάτωμα καθώς οι πράκτορες τον προστάτευαν, με αίμα να στάζει στο μάγουλό του. Ο Τραμπ επέστρεψε στη δημόσια ζωή και την εκστρατεία με μια θριαμβευτική εμφάνιση στην εναρκτήρια βραδιά του Εθνικού Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών τη Δευτέρα στο Μιλγουόκι