Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: «Πυκνώνει» το μυστήριo για τα κίνητρα του δράστη - Σε αδιέξοδο το FBI

Το FBI ανέλυσε το κινητό τηλέφωνο του Κρουκς και δεν βρήκε τίποτα που να εξηγεί γιατί ανέβηκε σε μια στέγη και πυροβόλησε τον πρώην πρόεδρο Τραμπ

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: «Πυκνώνει» το μυστήριo για τα κίνητρα του δράστη - Σε αδιέξοδο το FBI
ap
3'

Δύο μέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στην Πενσυλβάνια, από τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς, κανένα στοιχείο δεν έχει βρεθεί για τα κίνητρα του, και τι όπλισε το χέρι του.

Το FBI ανέλυσε το κινητό τηλέφωνο του Κρουκς και δεν βρήκε τίποτα που να εξηγεί γιατί ανέβηκε σε μια στέγη και πυροβόλησε τον πρώην πρόεδρο Τραμπ, τραυματίζοντάς τον στο αυτί, δήλωσαν αξιωματούχοι επιβολής του νόμου.

Οι γονείς του Κρούκς έχουν καταθέσει στις αρχές και περιγράφουν τον γιο τους, ως μη πολιτικοποιημένο και με λίγους ή καθόλου φίλους.

Και το κουβάρι περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, καθώς όπως προκύπτει από μαρτυρίες, όλες αν και συγκλίνουν στο γεγονός ότι ίσως ήταν λίγο διαφορετικό, παρόλα αυτά ήταν ήσυχος και ευγενικός.

Election 2024 Trump Shooting

Ο Κρουκς ήταν μέλος σε ένα σκοπευτήριο για περίπου έναν χρόνο και την ημέρα της επίθεσης ο πατέρας του, υπέθεσε ότι ήταν στο πεδίο βολής, αλλά ανησύχησε όταν δεν μπορούσε να τον προσεγγίσει και κάλεσε την αστυνομία μετά την είδηση των πυροβολισμών.

Το τουφέκι AR-15 που χρησιμοποίησε στην επίθεση είχε αγοραστεί νόμιμα από τον πατέρα του, με τον οποίο πήγαινε συχνά στο σκοπευτήριο, δήλωσαν αξιωματούχοι επιβολής του νόμου.

Στο αυτοκίνητο του 20χρονου που ήταν σταθμευμένο κοντά στο σημείο της προεκλογικής συγκέντρωσης, οι αρχές βρήκαν δύο εκρηκτικά, και με τρεις γεμιστήρες 30 φυσιγγίων, ένδειξη ότι μπορεί να ήθελε να προκαλέσει μεγαλύτερο μακελειό. Είχε επίσης κρύψει μια άλλη βόμβα στην κρεβατοκάμαρά του στο σπίτι της οικογένειάς του.

Οι ανακαλύψεις δείχνουν ότι ο Κρούκς είχε ένα σχέδιο, αλλά οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι το κράτησε για τον εαυτό του και φαίνεται να έδρασε μόνος τους, χωρίς συνεργούς.

Οι έρευνες στη συνέχεια στράφηκαν στον υπολογιστή του και σε άλλες συσκευές με την ελπίδα να βρεθούν στοιχεία για την ιδεολογία του.

Για έναν νεαρό άνδρα που μόλις είχε τελειώσει τα εφηβικά του χρόνια, ο Κρούκς άφησε ένα εκπληκτικά περιορισμένο ρεκόρ στο διαδίκτυο. Τρεις αναλυτές πληροφοριών στον κυβερνοχώρο που κλήθηκαν από την The Wall Street Journal να αναζητήσουν το διαδικτυακό αποτύπωμα του Crooks βρήκαν λίγα. Ένα προφίλ σκακιού, ένας λογαριασμός για διαδικτυακά μαθήματα κωδικοποίησης και μερικοί λογαριασμοί παιχνιδιών ήταν μερικοί από τους μοναδικούς οδηγούς που μπορούσαν να αποκαλύψουν. Κανένας δεν ανακάλυψε δημόσιες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες ή προφανείς δεσμούς με ομάδες ή οργανισμούς.

Οι γονείς του δράστη, είναι αδειοδοτημένοι επαγγελματίες σύμβουλοι για πάνω από δύο δεκαετίες χωρίς αξιοσημείωτες πειθαρχικές ενέργειες, σύμφωνα με πληροφορίες που διατηρεί το Υπουργείο Εξωτερικών της Πενσυλβάνια.

Ο Κρούκς αποφοίτησε από το Community College of Allegheny County με πτυχίο στη μηχανική επιστήμη τον Μάιο του 2024, επιβεβαίωσε το σχολείο τη Δευτέρα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή