Περού: Τουλάχιστον 20 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε γκρεμό

Τον περασμένο Απρίλιο, 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο έπεσε σε ποτάμι στην περιφέρεια Καχαμάρκα
TWITTER
1'

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην περιφέρεια Αγιακούτσο του νότιου Περού, καθώς λεωφορείο εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό με αποτέλεσμα 20 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και αρκετοί να τραυματιστούν.

Πιο συγκεκριμένα, το δυστύχημα σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στον αυτοκινητόδρομο Los Libertadores, είπε στο RPP ο επικεφαλής της Τροχαίας, Τζόνι Ρολάντο Βαλντεράμα. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος σε μια απότομη στροφή, με αποτέλεσμα το λεωφορείο να βγει από τον δρόμο, να ανατραπεί και να κατρακυλήσει στην πλαγιά σε απόσταση περίπου 200 μέτρων.

Τα θανατηφόρα τροχαία είναι συχνά στο Περού και αποδίδονται συνήθως σε υπερβολική ταχύτητα, στην κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, σε απουσία σηματοδότησης σε ορισμένες περιοχές, καθώς και σε πλημμελείς ελέγχους από την αστυνομία. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών, 3.138 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2023 σε τροχαία δυστυχήματα στο Περού.

Τον περασμένο Απρίλιο, 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο έπεσε σε ποτάμι στην περιφέρεια Καχαμάρκα, στο βόρειο τμήμα της χώρας.