Θρίλερ στη Μπανγκόκ: Έξι άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου

Έξι άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ.

Θρίλερ στη Μπανγκόκ
Θρίλερ στη Μπανγκόκ
3'

Σύγχυση και μυστήριο επικρατούν γύρω από τη ζοφερή ανακάλυψη έξι νεκρών στο πεντάστερο ξενοδοχείο Grand Hyatt Erawan της Μπανγκόκ, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν αρχικά ότι υπήρξε πυροβολισμός και την αστυνομία να απορρίπτει αργότερα αυτές τις αναφορές

Οι αρχές διερευνούν τώρα εάν τα θύματα πέθαναν από δηλητηρίαση. Οι νεκροί -τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες- ήταν όλοι Βιετναμέζοι υπήκοοι και κάποιοι είχαν διπλή αμερικανική υπηκοότητα, είπε ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Σρέτα Ταβισίν ο οποίος επισκέφθηκε τη σκην. Οι ερευνητές υποπτεύονται ότι τα θύματα ήταν νεκρά για 24 ώρες μέχρι να βρεθούν και ότι θα διενεργηθούν νεκροψίες.

Η αστυνομία «πρέπει να ανακαλύψει τα κίνητρα» και οι θάνατοι ήταν αποτέλεσμα «δολοφονίας», όχι αυτοκτονίας πρόσθεσε ο Ταβισίν. Έγινε κράτηση για επτά άτομα για να μείνουν στο ξενοδοχείο, αλλά μόνο πέντε έκαναν check-in και ένα άτομο αγνοείται αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο αρχηγός της μητροπολιτικής αστυνομίας, αντιστράτηγος Tίρι Σαενγκσουανγκ Saengswang.

Ένα από τα θύματα που βρέθηκαν στο δωμάτιο δεν ταίριαζε με τα αρχεία του ξενοδοχείου. Πρόσθεσε ότι ύποπτες ουσίες και το DNA των θυμάτων εντοπίστηκαν σε ποτά που παραγγέλθηκαν στη σουίτα λίγο πριν τις 14:00 τοπική ώρα τη Δευτέρα.
Το φαγητό που παρήγγειλαν τα θύματα δεν είχε αγγιχθεί

Οι θαμώνες είχαν προγραμματιστεί να κάνουν check out τη Δευτέρα. Πήγαν από τον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου στον πέμπτο, όπου τα πτώματά τους βρέθηκαν από οικονόμους στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα της σουίτας. Οι ερευνητές λένε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν καυγά ή ληστεία και η μόνη πληγή που βρέθηκε σε ένα από τα πτώματα πιθανότατα προκλήθηκε από την πτώση.

Στο μπάνιο βρέθηκαν τσάι, ενεργειακά ποτά και μέλι, όλα σε ανοιχτά δοχεία, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας. Φαίνεται επίσης ότι δύο από τα θύματα προσπάθησαν να φτάσουν στην πόρτα της σουίτας του ξενοδοχείου, η οποία ήταν κλειδωμένη από μέσα, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν έγκαιρα. Οι αποσκευές των θυμάτων θα ερευνηθούν επίσης στο πλαίσιο της έρευνας.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι «παρακολουθούν στενά την κατάσταση» και εξέφρασε τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων. Ο Μάθιου Μίλερ πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον ήταν «έτοιμη να παράσχει βοήθεια». Το Grand Hyatt Erawan Bangkok βρίσκεται σε ένα δημοφιλές τουριστικό σημείο. Μερικά από τα θύματα επισκέπτονταν την Ταϊλάνδη για πρώτη φορά, ενώ άλλα την είχαν επισκεφτεί ξανά, είπε ένας αστυνομικός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν ήθελε αυτό το περιστατικό να επηρεάσει την εικόνα της Ταϊλάνδης ή να έχει αντίκτυπο στον τουρισμό - που είναι βασικός πυλώνας της οικονομίας της Ταϊλάνδης, αλλά που δεν έχει ανακάμψει πλήρως από την πανδημία.
Η χώρα μόλις επέκτεινε το σύστημα εισόδου χωρίς βίζα σε 93 χώρες και εδάφη σε μια προσπάθεια να προσελκύσει ξανά τους τουρίστες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή