Νέες δικαιολογίες από την επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών για το φιάσκο με τον Τραμπ

Λόγους ασφαλείας επικαλέστηκε η Κίμπερλι Τσιτλ για την απόφασή της - Η αντίδραση του Έλον Μασκ
Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved
2'

Μία νέα δικαιολογία παρουσίασε η επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Κίμπερλι Τσιτλ προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατακραυγή για τα λάθη και τις αβλεψίες που έγιναν και επέτρεψαν στον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς να πυροβολήσει κατά του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Η Τσιτλ μιλώντας στο ABC υποστήριξε ότι ο λόγος που δεν φυλασσόταν η σκεπή από την οποία ο Κρουκς πυροβόλησε ήταν επειδή είχε… κλίση και δεν ήταν ασφαλής. «Το εν λόγω κτήριο έχει μια επικλινή σκεπή στο ψηλότερο σημείο της. Οπότε, όπως αντιλαμβάνεστε, υπάρχει ένας παράγοντας ασφαλείας που θα πρέπει να εξεταστεί γιατί δεν θα θέλαμε να βάλουμε κάποιον σε μια σκεπή υπό κλίση» ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, προσθέτοντας στη συνέχεια: «Γι' αυτό και η απόφαση ήταν να ασφαλίσουμε το κτήριο από μέσα».

Η Τσιτλ παραδέχθηκε ότι η σκεπή του κτηρίου ήταν μια αδυναμία στο σχέδιο ασφαλείας ωστόσο επέλεξε να μην το φυλάξει δίνοντας τη δυνατότητα στον Κρουκς να βρεθεί σε μία θέση που αρκετοί χαρακτήρισαν ως ιδεατή για έναν ελεύθερο σκοπευτή.

Οι νέες δικαιολογίες στις οποίες προέβη η Τσιτλ προκάλεσαν αντιδράσεις στα social media με τους περισσότερους να χλευάζουν την επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών χλευάζουν για τον ισχυρισμό της παρουσιάζοντας φωτογραφίες με άνδρες των Μυστικών Υπηρεσιών σε επικλινείς σκεπές ακόμα και του Λευκού Οίκου.

Μεταξύ των επικριτών της Τσιτλ ήταν και ο Έλον Μασκ που χρησιμοποίησε ένα… γαριδάκι για να παρομοιάσει το σχέδιο ασφαλείας της επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών.

«Ήταν απαράδεκτο ό,τι συνέβη. Και είναι κάτι που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί ξανά» ανέφερε η Τσιτλ για να συμπληρώσει: «Αναλαμβάνω την ευθύνη, είμαι η διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών και πρέπει να διασφαλίσω ότι θα συντάξουμε μια έκθεση και θα δώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο προσωπικό μας».