Θρίλερ στην Ταϊλάνδη: Βρέθηκε κυάνιο σε φλιτζάνια τσαγιού στο ξενοδοχείο με τους 6 νεκρούς

Έξι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στην Ταϊλάνδη δηλητηριάστηκαν με κυάνιο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Θρίλερ στην Ταϊλάνδη: Βρέθηκε κυάνιο σε φλιτζάνια τσαγιού στο ξενοδοχείο με τους 6 νεκρούς
4'

Η αστυνομία υποπτεύεται ότι ένας από τους νεκρούς βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση 6 ανθρώπων λόγω ενός οικονομικού χρέους. Οι έξι άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί από υπαλλήλους στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Erawan στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ αργά την Τρίτη.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ήταν νεκροί για 24 ώρες μέχρι τότε. Δύο από τους έξι είχαν δανείσει «δεκάδες εκατομμύρια μπατ Ταϊλάνδης» σε έναν από τους νεκρούς για επενδυτικούς σκοπούς, ανέφεραν οι αρχές. Δέκα εκατομμύρια μπατ είναι σχεδόν 280.000 δολάρια.

Σύγχυση και μυστήριο επικρατούσε νωρίτερα γύρω από τη ζοφερή ανακάλυψη των σορών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν αρχικά ότι υπήρξε πυροβολισμός, είδηση που απέρριψε στη συνέχεια η αστυνομία. Πλέον προκύπτει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι μπορεί να είχε συμβεί.

Σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας της Μπανγκόκ, στρατηγός Noppassin Poonsawat είπε ότι η ομάδα είχε κάνει check in στο ξενοδοχείο ξεχωριστά το Σαββατοκύριακο και τους δόθηκαν πέντε δωμάτια - τέσσερα στον έβδομο όροφο και ένα στον πέμπτο. Είχαν προγραμματιστεί να κάνουν check out τη Δευτέρα, αλλά δεν το έκαναν.

Τέσσερα από τα θύματα είναι Βιετναμέζοι υπήκοοι, η Thi Nguyen Phuong, 46 ετών, ο σύζυγός της Hong Pham Thanh, 49 και οι Thi Nguyen Phuong Lan, 47, και Dinh Tran Phu, 37. Οι άλλοι δύο είναι Αμερικανοί υπήκοοι Sherine Chong, 56 ετών, και Dang Hung Van, 55 ετών.

Το απόγευμα της Δευτέρας είχαν συγκεντρωθεί και οι έξι στο δωμάτιο του πέμπτου ορόφου. Η ομάδα παρήγγειλε φαγητό και τσάι, τα οποία παραδόθηκαν στο δωμάτιο γύρω στις 14:00 τοπική ώρα και παραλήφθηκαν από την κα Chong, η οποία ήταν το μόνο άτομο στο δωμάτιο εκείνη τη στιγμή.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή αρχηγό της αστυνομίας, ένας σερβιτόρος προσφέρθηκε να φτιάξει τσάι στους καλεσμένους, αλλά η κυρία Τσονγκ αρνήθηκε. Ο σερβιτόρος ο οποίος αργότερα έφυγε από το δωμάτιο, είπε ότι «μιλούσε πολύ λίγο και ήταν εμφανώς υπό πίεση». Στη συνέχεια, η υπόλοιπη ομάδα άρχισε να τρέχει στην αίθουσα σε διάφορα σημεία, μεταξύ 14:03 και 14:17. Κανείς άλλος δεν πιστεύεται ότι μπήκε στο δωμάτιο εκτός από τους έξι

Η αστυνομία λέει ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις αγώνα, ληστείας ή βίαιης εισόδου.
Αργότερα βρήκαν ίχνη κυανίου και στα έξι φλιτζάνια τσαγιού. Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία δείχνουν πιάτα με άθικτα τρόφιμα που αφέθηκαν σε ένα τραπέζι στο δωμάτιο, μερικά από τα οποία είναι ακόμα καλυμμένα με μεμβράνη.

Υπήρχε ένα έβδομο όνομα στην κράτηση ξενοδοχείου της ομάδας, την οποία η αστυνομία αναγνώρισε ως τη μικρότερη αδερφή ενός εκ των θυμάτων. Είχε φύγει από την Ταϊλάνδη την περασμένη εβδομάδα για την παραθαλάσσια πόλη Ντα Νανγκ του Βιετνάμ και δεν εμπλέκεται στο περιστατικό, είπε η αστυνομία.

Οι συγγενείς που μίλησαν στην αστυνομία είπαν ότι η Thi Nguyen Phuong και ο Hong Pham Thanh ηταν ένα ζευγάρι που είχε επιχείρηση οδοποιίας και είχε δώσει χρήματα στην κυρία Chong για να επενδύσει σε ένα κτήριο νοσοκομείου στην Ιαπωνία. Η αστυνομία υποπτεύεται ότι ο Τran, ένας μακιγιέρ με έδρα το Ντα Νανγκ, είχε επίσης «εξαπατηθεί» για να κάνει μια επένδυση.

Η μητέρα του κ. Tran Tuý είπε στο BBC Vietnamese ότι είχε ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη την Παρασκευή και τηλεφώνησε στο σπίτι την Κυριακή για να πει ότι έπρεπε να παρατείνει τη διαμονή του μέχρι τη Δευτέρα. Αυτό ήταν το τελευταίο που είχε ακούσει από την οικογένειά του. Του τηλεφώνησαν ξανά τη Δευτέρα αλλά δεν απάντησε στην κλήση.

Η Chong τον είχε προσλάβει ως προσωπικό της make-up artist για το ταξίδι, είπε ένας από τους μαθητές του στο BBC Vietnamese. Ο πατέρας του είπε στα βιετναμέζικα μέσα ενημέρωσης ότι ο γιος του προσλήφθηκε την περασμένη εβδομάδα από μια Βιετναμέζα για να ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ βοηθά τις αρχές της Ταϊλάνδης στην έρευνα, δήλωσε η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή