Ψήφο εμπιστοσύνης στον Τραμπ δίνουν πρώην αντίπαλοί του - Μήνυμα ενότητας από τους Ρεπουμπλικανούς

Ο ένας μετό τον άλλο, οι ηττημένοι αντίπαλοι του Ντόναλντ Τραμπ στη μάχη για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ανέβηκαν στη σκηνή για να του αποδώσουν τα εύσημα στο συνέδριο του κόμματος. «Απόψε είναι η βραδιά της ενότητάς μας» διεμήνυσαν με μία φωνή

O Tραμπ στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών
O Tραμπ στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών
Associated Press
3'

Οι πρώην αντίπαλοι του Τραμπ στους κόλπους των Ρεπουμπλικανών έδειξαν ενιαίο μέτωπο στο Συνέδριο του κόμματος στο Μιλγουόκι. Ο Ντόναλντ Τραμπ χαμογέλασε αρκετές φορές καθώς έβλεπε τους πρώην αντιπάλους του Nίκι Χέιλι, Ρον ντε Σάντις και Βίβεκ Ραμασουάμι να εκφράζουν την πλήρη υποστήριξή τους στην υποψηφιότητά του.

Αν υπήρχαν αμφιβολίες ότι αυτό ήταν το κόμμα του Τραμπ, οι χθεσινές εργασίες στο Συνέδριο τις εξαφάνισαν. «Θα ξεκινήσω κάνοντας ένα πράγμα απολύτως σαφές: ο Ντόναλντ Τραμπ έχει την ισχυρή υποστήριξή μου, τελεία», είπε η Χέιλι, πρώην πρέσβειρα του ΟΗΕ που αποτέλεσε την ισχυρότερη αντίπαλο απέναντι στον Τραμπ νωρίτερα φέτος.

Είπε ότι ο Τραμπ της ζήτησε να μιλήσει στην εκδήλωση στο Μιλγουόκι στο όνομα της «ενότητας». «Για χάρη του έθνους μας πρέπει να συμπαραταχθούμε με τον Ντόναλντ Τραμπ», είπε στο πλήθος. Η ίδια είπε τον Μάιο ότι θα ψήφιζε τον πρώην πρόεδρο, αλλά η ομιλία της ήταν η πιο άμεση υποστήριξή της για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων. Όταν δήλωσε την υποστήριξή της, ο Τραμπ στάθηκε και χειροκρότησε.

Αρχικά πολλά μέλη του κόμματος την υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες καθώς ανέβαινε στο βάθρο, οι οποίες όμως σύντομα «πνίγηκαν» από ζητωκραυγές και φωνές. Το βράδυ της Τρίτης είπε στους υποστηρικτές της οτι δεν χρειάζεται να συμφωνούν με τον Τραμπ 100% για να τον ψηφίσουν «Πάρτε παράδειγμα εμένα».

«Απόψε είναι η βραδιά της ενότητάς μας», είπε ο γερουσιαστής της πολιτείας του Νιού Χάμσαϊρ Ουίλιαμ Γκάνον, ο οποίος είχε υπηρετήσει ως εκπρόσωπος της Χέιλι. Θεωρεί ότι ο Τραμπ έκανε τη σωστή επιλογή να την προσκαλέσει να μιλήσει.

Ο νικητής της τρίτης θέσης στις προκριματικές, ο Κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, έτυχε πολύ πιο ενθουσιώδους υποδοχής από το πλήθος. Έθιξε πολλά συντηρητικά κοινωνικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοβουλιών για τη διαφορετικότητα, που είπε ότι ήταν «κατήχηση». Προέτρεψε το πλήθος να συσπειρωθεί πίσω από τον Τραμπ – αν και ήταν ήδη σταθερά πίσω από τον υποψήφιο. «Δεν μπορούμε να τον απογοητεύσουμε, και δεν μπορούμε να απογοητεύσουμε την Αμερική», είπε

Αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς και στην ηλικία του Μπάιντεν, ένα θέμα που απασχολεί επί του παρόντος το Δημοκρατικό Κόμμα. «Χρειαζόμαστε έναν αρχιστράτηγο που να μπορεί να ηγείται 24 ώρες την ημέρα και επτά ημέρες την εβδομάδα», είπε.

Ο Ντάνιελ Γουίλις, ο 25χρονος πρόεδρος των Νέων Ρεπουμπλικανών του Ντέλαγουερ, είπε ότι ο Ντε Σάντις και η Χέιλι έκαναν περισσότερα από αρκετά «για να γεφυρώσουν το χάσμα» με τους υποστηρικτές του Τραμπ. Το υπόλοιπο της νύχτας ήταν αφιερωμένο στα πιο κοινά σημεία της εκστρατείας των Ρεπουμπλικανών, όπως οι διελεύσεις μεταναστών από τα σύνορα, η εγκληματικότητα και η πρωταρχική δέσμευση να νικήσουν τον Μπάιντεν.

Ο Τεντ Κρουζ, ο Αμερικανός γερουσιαστής από το Τέξας, είπε ότι υπήρξε μια «κυριολεκτική εισβολή» στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Δρ Μπεν Κάρσον, ο οποίος υπηρέτησε στο υπουργικό συμβούλιο του Τραμπ, κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι «κατακερματίζουν το Σύνταγμα». Ο ίδιος ο Τραμπ ζήτησε τέλος ένα τεράστιο χειροκρότημα για τη Madeline Brame, μια γυναίκα της οποίας ο γιος σκοτώθηκε στη Νέα Υόρκη το 2018 και έκτοτε απαιτεί σκληρές πολιτικές κατά του εγκλήματος.

Οι συμμετέχοντες δήλωσαν έτοιμοι να προχωρήσουν πέρα ​​από τις εσωκομματικές διαιρέσεις των προκριματικών και να επικεντρώσουν την ενέργεια του κόμματος στη νίκη κατά του Μπάιντεν. «Στο τέλος της ημέρας», είπε η εκπρόσωπος της Τζόρτζια Παμ Λάιτσεϊ, «είμαστε όλοι Ρεπουμπλικάνοι».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή