Αυτά τα πατατάκια είναι μόνο για τους 18 και άνω - Τα έφαγαν ανήλικοι και πήγαν στο νοσοκομείο

Ως συστατικά χρησιμοποιείται μια μεγάλη ποσότητα εξαιρετικά καυτερού πιπεριού, γνωστού ως «πιπέρι-φάντασμα», αναφέρει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της
1'

Δεκατέσσερις μαθητές Λυκείου στην Ιαπωνία διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο την Τρίτη (16/6), αφού έφαγαν «σούπερ πικάντικα» πατατάκια, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Περισσότεροι από 30 μαθητές σε Λύκειο του Τόκιο φέρεται να μοιράζονταν τα πατατάκια κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, όταν κάποιοι άρχισαν να παραπονιούνται για ναυτία και οξύ πόνο γύρω από το στόμα τους, σύμφωνα με τη Japan Times.

Δεκατέσσερις από αυτούς διακομίσθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, με όλους να έχουν τις αισθήσεις τους, αλλά τουλάχιστον ένας αισθανόταν τόσο άρρωστος που έπρεπε να διακομισθεί με αναπηρικό καροτσάκι, ανέφερε η Fuji TV.

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας δήλωσε ότι ένας μαθητής έφερε τα τσιπς στο σχολείο «για πλάκα» επειδή τα είχε φάει ξανά στο παρελθόν και τα βρήκε «σούπερ πικάντικα».

Τα εν λόγω τσιπς έχουν την εμπορική ονομασία «R 18+ Curry Chips», ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κατασκευαστή, σε άτομα κάτω των 18 ετών «απαγορεύεται» να τρώνε τα τσιπς, τα οποία είναι «τόσο πικάντικα που μπορεί να σας προκαλέσουν πόνο».

Ως συστατικά χρησιμοποιείται μια μεγάλη ποσότητα εξαιρετικά καυτερού πιπεριού, γνωστού ως «πιπέρι-φάντασμα», αναφέρει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

Όσοι έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση και αδύναμο στομάχι «απαγορεύεται απολύτως» να τρώνε τα τσιπς, ενώ όσοι είναι «άτολμοι και δεν έχουν κότσια» επίσης αποθαρρύνονται, προειδοποιεί η ιστοσελίδα.

Πηγή: The Japan Times