Νικ Κέιβ: «Όταν σε διαλύει η θλίψη, επιστρέφεις πιο δυνατός» - Τι είπε για το θάνατο των γιων του

O Νικ Κέιβ υποστηρίζει ότι όταν σε «διαλύει η θλίψη, επιστρέφεις πιο δυνατός» αναφερόμενος στους θανάτους των γιων του, Arthur και Jethro

Ο Νικ Κέιβ

3'

O Νικ Κέιβ μίλησε για τον θάνατο των γιων του Arthur και Jethro καθώς και για το πώς η θλίψη μπορεί να σε επαναφέρει πιο δυνατό στην καθημερινότητα. Ο 66χρονος Αυστραλός μουσικός, ως γνωστόν, έχασε με τραγικό τρόπο δύο από τους γιους του σε διάστημα επτά ετών. Το 2015, ο γιος του Άρθουρ, 15 ετών, πέθανε αφότου πήρε LSD για πρώτη φορά και έπεσε σε έναν γκρεμό κοντά στο σπίτι του στο Μπράιτον.

Επτά χρόνια αργότερα, το 2022, ο γιος του, Jethro, 31 ετών, ο οποίος έπασχε από σχιζοφρένεια και πάλεψε με τα ναρκωτικά, πέθανε στη Μελβούρνη δύο ημέρες μετά την αποφυλάκισή του και δύο μήνες αφότου επιτέθηκε βίαια στη μητέρα του.

Ερωτηθείς για τη θλίψη του, ο Νικ είπε στο περιοδικό Mojo: «Υπάρχει ένα είδος ανθεκτικότητας, το έχω παρατηρήσει πραγματικά αυτό στη γυναίκα μου. Όταν χωρίζετε, επιστρέφετε πιο σκληροί. Όταν συμβαίνει το χειρότερο, τα άλλα πράγματα δεν φαίνονται πλέον τόσο σημαντικά».

Δημόσιος θρήνος

Ο αγαπημένος δημιουργός, γνωστός για σπουδαία τραγούδια όπως τα «Into My Arms» και «The Mercy Seat», μετακόμισε στο Λος Άντζελες, με τη σύζυγό του Σούζι και τον δίδυμο αδελφό του Άρθουρ, αμέσως μετά το θάνατο του παιδιού.

Η τραγωδία δημοσιοποιήθηκε ευρέως και ο Νικ Κέιβ υποστήριξε ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να «αναγκαστεί να θρηνήσει δημόσια».

Η έρευνα για τον θάνατο του Άρθουρ κατέληξε ότι ο έφηβος, ο οποίος είχε επίσης κάνναβη στον οργανισμό του, ήταν «εντελώς αποπροσανατολισμένος» όταν σκόνταψε και έπεσε σε έναν γκρεμό κοντά στο Μπράιτον.

Η αστυνομία είπε ότι ο έφηβος εκείνη τη στιγμή «δεν μπορούσε πια να αισθανθεί τι ήταν αληθινό και τι όχι» και σε ένα τελευταίο μήνυμα σε έναν φίλο του είπε: «Πού είμαι; Πού είμαι;».

Λίγα λεπτά πριν ο Αρθουρ πεθάνει, εντοπίστηκε από διερχόμενους οδηγούς καθώς έκανε «ζιγκ-ζαγκ» κατά μήκος του γρασιδιού στην άκρη του γκρεμού προτού σκαρφαλώσει πάνω από έναν φράκτη ασφαλείας και ανατραπεί, όπως αναφέρεται.

Λίγες μέρες μετά την αποφυλάκισή του

Ένας άλλος γιος του Νικ Κέιβ, ο Jethro Lazenby, πέθανε στην Αυστραλία τον Μάιο του 2022, λίγες μέρες μετά την αποφυλάκισή του.

Ο 32χρονος βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα επειδή άσκησε βία κατά της μητέρας του.

Μιλώντας μέρες πριν από το θάνατό του στο δικαστήριο, ο δικηγόρος του Jethro αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια και αυτό επηρέασε την κρίση του.

Ο διαταραγμένος άνδρας, ο οποίος επί χρόνια μπαινόβγαινε στην φυλακή καθώς η ζωή του βρισκόταν εκτός ελέγχου μέσα σε μια ομίχλη παράνομων ουσιών, αντιμετώπιζε διάφορες ποινικές διώξεις όταν βρέθηκε νεκρός σε ένα μοτέλ 100 δολαρίων τη νύχτα στη Μελβούρνη.

Φρικτά κενά

Μιλώντας τον Ιούνιο στο blog του The Red Hand Files, όπου ο Νικ Κέιβ απαντά σε ερωτήσεις θαυμαστών του, , απάντησε σε μια γυναίκα της οποίας η κόρη σκοτώθηκε: «Ένας γονιός δεν πρέπει ποτέ να χρειάζεται να θάψει το παιδί του, δεν έχει νόημα, βρίσκεται έξω από τη φυσική τάξη των πραγμάτων.

Ωστόσο, εδώ είμαστε, εσύ κι εγώ, ζούμε μέσα σε αυτά τα φρικτά κενά που άφησαν πίσω όσοι έχουμε χάσει. Λατρεύω την ειλικρίνειά σας στο να αποκαλύπτετε τη μανία του βιβλικού μεγέθους που νιώθουμε μερικές φορές απέναντι σε έναν κόσμο που έχει το θράσος να συνεχίζει να γυρίζει, ανεξάρτητα από τα βάσανά μας. Πώς τόλμησε ο κόσμος να είναι τόσο όμορφος, σκεφτόμαστε. Αυτά είναι τα αποκλίνοντα συναισθήματα θλίψης», έγραψε ο Νικ Κέιβ.