Κοινή εκδήλωση Νέας Αριστεράς - Πέτρου Κόκκαλη: «Προάγγελος» συνεργασίας των δύο κομμάτων

Η εκδήλωση αυτή είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσει ως το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την ενότητα δυνάμεων, στην βάση του διαλόγου, του προγράμματος και της εκπροσώπησης κοινωνικών συμφερόντων και αιτημάτων. Από τα κάτω προς τα πάνω

Κοινή εκδήλωση Νέας Αριστεράς - Πέτρου Κόκκαλη: «Προάγγελος» συνεργασίας των δύο κομμάτων
4'

Με μεγάλη συμμετοχή (πάνω από 400 άτομα) παρά τον διαρκή καύσωνα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Νέας Αριστεράς το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία Αυδή.

Η πρωτοβουλία της Νέας Αριστεράς να διοργανώσει την πρώτη ουσιαστική συζήτηση για την αποτίμηση ενός ιστορικού εκλογικού αποτελέσματος που εκ των πραγμάτων αγγίζει τις εξελίξεις στον ευρύτερο αριστερό- προοδευτικό χώρο στην Ελλάδα, σχολιάστηκε πολύ θετικά.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Πέτρος Κόκκαλης, η Μαριλένα Κοππά, ο Κωστής Παπαϊωάννου, η Δανάη Κολτσίδα και ο Vincent Boulet που συμμετείχε μέσω skype εκ μέρους του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος που συμμετέχει στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο, ανέλυσαν το πως η συμμαχία της Αριστεράς, των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών στην Γαλλία κατάφερε την μεγάλη νίκη απέναντι στην ακροδεξιά και τον Μακρόν αλλά και τις προκλήσεις και τις δυσκολίες για την επόμενη ημέρα. Για την επικράτηση στις λαϊκές και εργατικές γειτονιές, το σαφές πρόγραμμα και τις αιχμές που φόβισαν τις γαλλικές ελίτ, την προπαγάνδα που αγνόησε η μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση. Και φυσικά τα συμπεράσματα και τα μαθήματα που πρέπει να πάρουν οι ελληνικες πολιτικές δυνάμεις του αριστερού- προοδευτικού χώρου, την προγραμματική σύγκλιση και την ιδεολογική μάχη που πρέπει να δοθεί.

Η εκδήλωση αυτή είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσει ως το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την ενότητα δυνάμεων, στην βάση του διαλόγου, του προγράμματος και της εκπροσώπησης κοινωνικών συμφερόντων και αιτημάτων. Από τα κάτω προς τα πάνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αμέσως επόμενο διάστημα οι συζητήσεις θα πυκνώσουν ενώ κοινός τόπος είναι αυτή η διαδικασία να εμπλέξει τις τοπικές κοινωνίες, να υπάρξει συνέχεια στην δημόσια συζήτηση με θεματικές εκδηλώσεις και με κάλεσμα και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες.

Ο Αλέξης Χαρίτσης έτεινε το χέρι στον Πέτρο Κόκκαλη- ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά από τους παρευρισκόμενους- με τον επικεφαλής του "ΚΟΣΜΟΣ" να ανταποκρίνεται θετικά. "Με τον Πέτρο Κόκκαλη και το πολιτικό κόμμα "ΚΟΣΜΟΣ" νομίζω ότι μπορούμε να βρεθούμε σε ένα κοινό βηματισμό, σε πλαίσιο μέτρων πρωτοβουλιών και προτάσεων. Για τη Νέα Αριστερά, άλλωστε, η κλιματική δικαιοσύνη είναι πυρηνικό στοιχείο του προγράμματός της", ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς. Με τον Πέτρο Κόκκαλη να υπογραμμίζει την σημασία να υπάρξουν χώροι συζήτησης και επανασύστασης της προοδευτικής παράταξης πάνω σε πραγματικά δεδομένα.

«Η Ελλάδα και η Αριστερά κερδίζουν όταν συσπειρώνονται. Το έχουμε δει σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας. Το ζήτημα είναι να βρούμε τους μηχανισμούς για να βρεθούμε όλοι και όλες στο ίδιο τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Να κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε, να δημιουργήσουμε σε κάθε πόλη και σε κάθε γειτονιά, χώρους όπου πάνω στα τοπικά προβλήματα μπορούμε να συναντηθούμε, να βρούμε κοινές λύσεις, να δημιουργήσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τον χώρο του διαλόγου, της διεκδίκησης, του προγραμματικού».

Ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε ότι το “κάντε κάτι”, είναι κοινωνικό αίτημα, πάρα πολύ έντονο και πηγαίο το οποιο οι δυνάμεις της αριστεράς δεν μπορούν και δεν πρέπει να αγνοούν. "Συμφωνώ με τον Πέτρο Κόκκαλη. Πρέπει να υπάρξουν χώροι συζήτησης και να πρωταγωνιστήσουμε σε αυτό", είπε τονίζοντας ότι η οριοθέτηση είναι το όχι στον ¨΄κεντροαριστερό χυλό και στον αριστερό αναχωρητισμό". "Τη δεξιά θα τη νικήσει ένα σαφές αιχμηρό, καθαρό πρόγραμμα της αριστεράς. Η σημερινή εκδήλωση είναι ένα πρώτο έναυσμα για να προχωρήσουμε μπροστά", σημείωσε.

Καταλήγοντας παρουσίασε την μεθοδογολία για τα επόμενα βήματα: Να ακολουθήσουν συζητήσεις και πιο θεματικά προσανατολισμένες. Να ζητήσουμε και από άλλες πολιτικές δυνάμεις να καταθέσουν με ευθύτητα και ειλικρίνεια τις απόψεις τους. Έτσι χτίζονται ή όχι οι συμμαχίες, στα πραγματικά ζητήματα, για την εργασία, για τη δημόσια υγεία, για το δημόσιο πανεπιστήμιο, για τα ζητήματα της στρατιωτικοποίησης και τον επανεξοπλισμό της ευρώπης και της ειρήνης, την πράσινη μετάβαση με όρους κοινωνίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή