Ινδία: Εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ για 42 ώρες - «Δεν ήξερα αν είναι μέρα η νύχτα, νόμιζα πως πεθαίνω»

Ένας άνδρας από την πολιτεία Κεράλα της νότιας Ινδίας, ο οποίος εγκλωβίστηκε σε ανελκυστήρα νοσοκομείου για 42 ώρες χωρίς φαγητό ή νερό, είπε στο BBC ότι φοβόταν ότι θα πεθάνει εκεί.

O τυχερός μέσα στην ατυχία του Ινδός
O τυχερός μέσα στην ατυχία του Ινδός
4'

Ο Ravindran Nair, 59 ετών, μπήκε στον ανελκυστήρα για να συναντήσει έναν γιατρό το απόγευμα του Σαββάτου - στη συνέχεια παρέμεινε παγιδευμένος μέχρι το πρωί της Δευτέρας, όταν τον βρήκε ένας χειριστής ανελκυστήρα. Τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με για αφυδάτωση και πόνους στην πλάτη.

Τα μέλη της οικογένειάς του αρχικά νόμιζαν ότι ήταν στη δουλειά, αλλά αργότερα επικοινώνησαν με την αστυνομία και ξεκίνησαν μια απεγνωσμένη αναζήτηση για τον εντοπισμό του. Το περιστατικό έγινε πρωτοσέλιδο, αναγκάζοντας την πολιτειακή κυβέρνηση να απολύσει τρεις τεχνικούς και να ξεκινήσει έρευνα.

Αξιωματούχοι από το Κυβερνητικό Ιατρικό Κολλέγιο, Thiruvananthapuram, και ο υπουργός Υγείας της πολιτείας ζήτησαν συγγνώμη από τον Nair. Ο 59χρονος άνδρας είπε στο BBC ότι όταν παγιδεύτηκε, προσπάθησε να καλέσει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης που αναγράφεται στον ανελκυστήρα, αλλά δεν υπήρξε απάντηση.

Προσπάθησε επίσης να τηλεφωνήσει στη σύζυγό του Sreelekha CP, η οποία εργάζεται στο νοσοκομείο, και «οποιονδήποτε άλλο μπορούσα να σκεφτώ», αλλά οι κλήσεις δεν προωθούνταν. «Άρχισα να πανικοβάλλομαι και να χτυπάω τις πόρτες του ανελκυστήρα για να τραβήξω την προσοχή. Τότε ήταν που το τηλέφωνό μου έπεσε στο πάτωμα και σταμάτησε να λειτουργεί» λέει.

«Φώναζα και ούρλιαξα για βοήθεια και προσπάθησα να τραβήξω τις πόρτες με τα χέρια μου. Ήταν σκοτεινά μέσα στον ανελκυστήρα, αλλά ευτυχώς, υπήρχε αρκετός αέρας για να αναπνεύσω» Στη συνέχεια περπάτησε γύρω από τον ανελκυστήρα, πατώντας ξανά και ξανά το κουδούνι του συναγερμού, ελπίζοντας να τον ακούσουν, αλλά χωρίς επιτυχία.

«Καθώς περνούσαν οι ώρες, δεν είχα ιδέα αν ήταν μέρα ή νύχτα, καθώς μέσα ήταν σκοτάδι. Όταν κουράστηκα, κοιμήθηκα σε μια γωνία. Έπρεπε να χρησιμοποιήσω μια άλλη γωνιά για να κάνω την ανάγκη μου» λέει. Οπως είπε άρχισε να επισκέπτεται τακτικά το νοσοκομείο πριν από λίγους μήνες αφού έπεσε στο μπάνιο και άρχισε να υποφέρει από πόνους στην πλάτη. «Το Σάββατο, η γυναίκα μου και εγώ πήγαμε να συναντήσουμε τον γιατρό και έκανα μια ακτινογραφία στην πλάτη μου επειδή ένιωθα έντονο πόνο μετά από ένα πρόσφατο ταξίδι», θυμάται.

Όταν ο γιατρός ζήτησε να δει τα αποτελέσματα από την εξέταση αίματος του, το ζευγάρι συνειδητοποίησε ότι τα είχε ξεχάσει στο σπίτι και πήγε μόνος του για να παραλάβει. Κανονικά όταν επισκέπτεται το νοσοκομείο, αυτός και η σύζυγός του χρησιμοποιούν έναν ανελκυστήρα που προορίζεται για τους υπαλλήλους. Αλλά αυτή τη φορά μπήκε στο Lift-11 - που προοριζόταν για ασθενείς και επισκέπτες - για να ανέβει στον δεύτερο όροφο.

«Ήταν μόλις μετά το μεσημέρι Δεν υπήρχε κανένας άλλος στον ανελκυστήρα, αλλά το φως ήταν αναμμένο, οπότε δεν θεώρησα πως κάτι δεν πήγαινε καλά», λέει. Πάτησε το κουμπί και ο ανελκυστήρας άρχισε να ανεβαίνει, αλλά καθώς πλησίαζε στον δεύτερο όροφο, έπεσε προς τα κάτω με ένα χτύπημα και κόλλησε μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου ορόφου. Τότε δεν ήξερε ότι η δοκιμασία του θα διαρκούσε σχεδόν δύο μέρες.

Κάποια στιγμή θυμήθηκε ότι έπρεπε να πάρει τα χάπια του για την πίεση. «Τα είχα πάνω μου, αλλά δεν μπορούσα να τα καταπιώ γιατί δεν είχα νερό και το στόμα μου ήταν στεγνό από τις φωνές για βοήθεια», θυμάται. «Άρχισα να αναρωτιέμαι αν θα πέθαινα μέσα στον ανελκυστήρα. Ανησυχούσα για τη γυναίκα και τα παιδιά μου και σκεφτόμουν τους γονείς και τους προγόνους μου που έχουν πεθάνει. Αλλά μετά, κατά κάποιο τρόπο θέλησα να γίνω πιο δυνατός και είπα στον εαυτό μου ότι έπρεπε να ξεπεράσω αυτήν την τρομακτική δοκιμασία»

Ένα πράγμα που τον παρηγόρησε, λέει, ήταν να απαγγέλλει ποιήματα που είχε γράψει η γυναίκα του. «Κράτησα την ελπίδα ότι κάποιος θα ερχόταν να επισκευάσει τον ανελκυστήρα και να με βρει». Η βοήθεια έφτασε τελικά τη Δευτέρα το πρωί γύρω στις 06:00 τοπική ώρα, όταν ένας χειριστής άνοιξε την πόρτα και του ζήτησε να πηδήξει έξω - 42 ώρες μετά την έναρξη της περιπέτειάς του.

Μόλις σώθηκε, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να τηλεφωνήσει στη σύζυγό του, η οποία δεν είχε ιδέα ότι ο αγνοούμενος σύζυγός της ήταν παγιδευμένος στο χώρο εργασίας της. «Ήθελε να έρθω να τον πάω σπίτι», λέει. Το νοσοκομείο έκτοτε έχει βάλει μια προειδοποίηση έξω από τον ανελκυστήρα ζητώντας από τους ανθρώπους να μην τον χρησιμοποιούν ενώ επισκευάζεται.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή