Η Μυστική Υπηρεσία είχε στο «ραντάρ» της τον επίδοξο δολοφόνο του Τραμπ, τρεις ώρες νωρίτερα

Η Μυστική Υπηρεσία είχε στο «ραντάρ» της τον επίδοξο δολοφόνο του Τραμπ, τρεις ώρες νωρίτερα
Associated Press
2'

Όλο και μεγαλώνει το «φιάσκο» των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών, καθώς αποκλαύπτονται λεπτομέρειες για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, το Σάββατο, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσυλβάνια.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο 20χρονος Τόμας Κρούκ, επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ, Τόμας Μάθιους Κρουκ, βρισκόταν στη συγκέντρωση τρεις ώρες νωρίτερα και πυροδότησε υποψίες επειδή μετέφερε ένα εξάρτημα που χρησιμοποιούν οι κυνηγοί να μετρήσουν την απόσταση για πυροβολισμούς μεγάλης εμβέλειας .

Ο 20χρονος ένοπλος είπε στο αφεντικό του ότι χρειαζόταν την άδεια από τη δουλειά το Σάββατο και έδωσε στους συναδέλφους του ένα τελευταίο ανατριχιαστικό μήνυμα: Ότι θα επέστρεφε την Κυριακή.

Γύρω στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Κρούκς εντοπίστηκε στην περιοχή ελέγχου ασφαλείας και προσπάθησε να περάσει από τον έλεγχο το εξάρτημα, ανέφερε το CNN .

Η συσκευή που μοιάζει με ένα μικρό ζευγάρι κιάλια δεν θα τον εμπόδιζε να μπει στη συγκέντρωση, αλλά τον έβαλε στο ραντάρ των αρχών.

Τότε όμως ήταν που οι αξιωματικοί έχασαν τα ίχνη του, αλλά οι αναφορές δείχνουν ότι χρησιμοποίησε τον χρόνο για να πάρει το τουφέκι του από το αυτοκίνητό του, μέσα στο οποίο βρέθηκαν αργότερα ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Παράλληλα, αποκαλύπτεται ότι οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας είχαν τον επίδοξο δολοφόνο Τόμας Μάθιου Κρουκς στα ραντάρ τους για περισσότερα από 40 λεπτά πριν πυροβολήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Μια φωτογραφία που δείχνει τον 20χρονο να σέρνεται στο έδαφος ενώ καθάρισε την περιοχή, στις 5:30 μ.μ. Μια ομάδα αντισκοπευτών τον εντόπισε επίσης να κοιτάζει τη θέση της μέσα από το αποστασιόμετρο.

Οι τελευταίες εξελίξεις βόμβα έθεσαν περισσότερα ερωτήματα σχετικά με τις τεράστιες αστοχίες ασφαλείας που οδήγησαν στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου.

Δύο ακόμη εικόνες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα δείχνουν επίσης ένα ποδήλατο ιδιοκτησίας του Κρούκς, το οποίο βρέθηκε κοντά στο σημείο και έναν απομακρυσμένο πυροκροτητή, που βρέθηκε στη σορό του μαζί με το κινητό του.

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο πυροκροτητής ήταν συνδεδεμένος με τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του.

Τα κινητρά του παραμένουν μέχρι και σήμερα άγνωστα. Το FBI είπε ότι το ερευνούσε ως πιθανή πράξη εγχώριας τρομοκρατίας, αλλά η απουσία ξεκάθαρου ιδεολογικού κινήτρου οδήγησε τις θεωρίες συνωμοσίας να ανθίσουν.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι έδρασε μόνος του και επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που να υποδηλώνει ότι η επίθεση του Κρουκς είχε πολιτικά κίνητρα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή