Αμαζόνιος: Φυλή που δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή με τον πολιτισμό, βγαίνει από την περιοχή της

Αμαζόνιος: Η φυλή Mascho Piro, που δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή με τον πολιτισμό, βγαίνει από την περιοχή της σε αναζήτηση τροφής
1'

Οι ιθαγενείς της φυλής Mashco Piro εθεάθησαν να βγαίνουν από το τροπικό δάσος στο απομακρυσμένο τμήμα τους στον Αμαζόνιο του Περού τις τελευταίες εβδομάδες σε μια προσπάθεια να αναζητήσουν τροφή.

Η ανθρωπιστική οργάνωση Survival International δήλωσε ότι οι εικόνες υπογραμμίζουν την ανάγκη να φύγουν οι υλοτόμοι που πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες στην περιοχή που μένει η φυλή, λίγα χιλιόμετρα από τον ποταμό Las Piedras.

Αρκετές εταιρείες υλοτομίας διαθέτουν άδειες μέσα στην περιοχή, ενώ την ίδια στιγμή πάνω από 50 άτομα της φυλής Mashco Piro εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες κοντά σε ένα χωριό που κατοικείται από τον λαό Yine, που ονομάζεται Monte Salvado.

Οι Mashco Piro σπάνια εμφανίζονται και δεν επικοινωνούν πολύ με τους Yine ή με καμία άλλη ανθρώπινη φυλή, σύμφωνα με τη Survival International.

«Πρόκειται για μια ανθρωπιστική καταστροφή εν τη γενέσει της - είναι απολύτως ζωτικής σημασίας να εκδιωχθούν οι υλοτόμοι και να προστατευτεί επιτέλους σωστά η περιοχή του Mashco Piro», δήλωσε η διευθύντρια Caroline Pearce.

Στις 28 Ιουνίου φέτος, η κυβέρνηση του Περού ανέφερε ότι κάτοικοι της περιοχής ισχυρίστηκαν ότι είδαν την φυλή Mashco Piro στον ποταμό Las Piedras, 150 χιλιόμετρα από την πόλη Puerto Maldonado, την πρωτεύουσα της Madre de Dios.