Συναγερμός στη Γαλλία: Αυτοκίνητο παρέσυρε θαμώνες εστιατορίου στο Παρίσι – Ένας νεκρός & τραυματίες

Τρόμος σε εστιατόριο του Παρισιού, όπου αυτοκίνητο παρέσυρε θαμώνες. Ο συνοδηγός του δράστη βρισκόταν υπό την επίρεια ναρκωτικών και αλκοόλ.
1'

Συναγερμός σήμανε στις γαλλικές αρχές ύστερα από πολύ σοβαρό περιστατικό στο 20ό διαμέρισμα του Παρισιού, όπου ένα αυτοκίνητο ακολούθησε τρελή πορεία και «καρφώθηκε» σε εστιατόριο. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, ενώ, αρκετοί άνθρωποι έχουν τραυματισθεί (τρεις βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και άλλοι τρεις σοβαρά).

Το θλιβερό συμβάν σημειώθηκε στον προαύλιο χώρο του εστιατορίου Le Ramus, στη λεωφόρο 6 του Père Lachaise στο Παρίσι (20ό διαμέρισμα), το απόγευμα της Τετάρτης γύρω στις 19:30 (20:30 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με αστυνομική πηγή της Parisien.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου φέρεται να τράπηκε σε φυγή και ο συνεπιβάτης συνελήφθη. Ο συνοδηγός του δράστη βρισκόταν υπό την επίρεια ναρκωτικών και αλκοόλ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας.

Αστυνομικοί, στρατιώτες και πολλά πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται, επίσης, στο σημείο. Η λεωφόρος Père Lachaise είναι κλειστή και πολλοί κάτοικοι δεν μπορούν, προς το παρόν, να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

«Άκουσα έναν τεράστιο θόρυβο. Προχώρησα για να κοιτάξω τι συμβαίνει. Αμέσως είδα το αυτοκίνητο στη βεράντα του Ramus. Όλοι ήταν πανικοβλημένοι», ανέφερε ο Ντιέγκο, κάτοικος της γειτονιάς. «Άκουσα έναν θόρυβο τόσο δυνατό που νόμιζα ότι ήταν βόμβα», σημείωσε δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος καθόταν σε άλλο μαγαζί, περίπου εκατό μέτρα μακριά από το συμβάν.