Παρίσι: Συνελήφθη ο οδηγός του αιματηρού τροχαίου με τον έναν νεκρό και τραυματίες

Ο δράστης του φονικού τροχαίου στο κέντρο του Παρισιού συνελήφθη και κρατείται από τις γαλλικές αρχές.
leparisien.fr
1'

Τρόμος επικράτησε νωρίτερα σήμερα (17/07) σε εστιατόριο του Παρισιού, όπου ένα αυτοκίνητο ακολούθησε τρελή πορεία και «καρφώθηκε» σε εστιατόριο στο 20ό διαμέρισμα της πόλης. Ο δράστης συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού.

Το θλιβερό συμβάν σημειώθηκε στον προαύλιο χώρο του εστιατορίου Le Ramus, στη λεωφόρο 6 του Père Lachaise στο Παρίσι (20ό διαμέρισμα), το απόγευμα της Τετάρτης γύρω στις 19:30 (20:30 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με αστυνομική πηγή της Parisien.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε τραπεί σε φυγή και οι αρχές είχαν «εξαπολύσει» ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Ο συνοδηγός του δράστη, ο οποίος συνελήφθη επί τόπου, βρισκόταν υπό την επίρεια ναρκωτικών και αλκοόλ.

«Άκουσα έναν τεράστιο θόρυβο. Προχώρησα για να κοιτάξω τι συμβαίνει. Αμέσως είδα το αυτοκίνητο στη βεράντα του Ramus. Όλοι ήταν πανικοβλημένοι», ανέφερε ο Ντιέγκο, κάτοικος της γειτονιάς. «Άκουσα έναν θόρυβο τόσο δυνατό που νόμιζα ότι ήταν βόμβα», σημείωσε δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος καθόταν σε άλλο μαγαζί, περίπου εκατό μέτρα μακριά από το συμβάν.