Ο Μπούμπα, μία θαλάσσια χελώνα 170 κιλών, επέστρεψε στον Ατλαντικό Ωκεανό

Μία θαλάσσια χελώνα ηλικίας μεταξύ 60 και 75 ετών επέστρεψε στον Ατλαντικό Ωκεανό, ύστερα από τρεις μήνες αποκατάστασης στη Φλόριντα.
1'

Στο φυσικό της περιβάλλον επέστρεψε μία θαλάσσια χελώνα βάρους 170 κιλών, καθώς βρέθηκε και πάλι στον Ατλαντικό Ωκεανό, έπειτα από τρεις μήνες αποκατάστασης στη Φλόριντα.

Οι υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου Brevard απελευθέρωσαν ένα αρσενικό καρέτα – καρέτα με το όνομα «Μπούμπα» το απόγευμα της Τετάρτης (10/07) στην παραλία Cocoa Beach.

Οι βιολόγοι της Inwater Research βρήκαν τον Μπούμπα στην κομητεία St. Lucie τη 10η Απριλίου, όπως ανέφεραν οι ειδικοί. Αφού παρατήρησαν τραυματισμούς και στα δύο μπροστινά πτερύγια, χρησιμοποίησαν γερανό για να τον βγάλουν από το νερό και να τον βάλουν στο φορτηγάκι προκειμένου να τον μεταφέρουν στον ζωολογικό κήπο.

Από την εξέταση διαπιστώθηκε ότι ο Μπούμπα είχε πιθανότατα τραυματισθεί σε επίθεση αρπακτικού ζώου. Η θαλάσσια χελώνα αντιμετώπιζε επίσης αναιμία από τις θαλάσσιες βδέλλες. Οι βιολόγοι εκτιμούν ότι ο Μπούμπα είναι μεταξύ 60 και 75 ετών.