Σεΐχα Μάχρα: Ποια είναι η πριγκίπισσα του Ντουμπάι με ελληνικές ρίζες που χώρισε μέσω... Instagram

Η μητέρα της γαλαζοαίματης influencer, Ζωή Γρηγοράκου έχει καταγωγή από την Σπάρτη
3'

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες το όνομα της κόρης του ηγεμόνα του Ντουμπάι, της Σεΐχα Μαχρά, μετά την απόφασή της να χωρίσει τον άπιστο σύζυγό της μέσω των social media.

Ποια είναι η Σεΐχα Μαχρά που έγινε viral λόγω του χωρισμού της

H Σεΐχα Μαχρά Μπιντ Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ είναι ιδιαίτερα γνωστή και δημοφιλής στο Ντουμπάι και σε άλλα μέρη του κόσμου για τον πολυτελή τρόπο ζωής της, τη φιλανθρωπική της δράση και τις μάχες με προσωπικά ζητήματα. Χρησιμοποιεί τη θέση της για την υποστήριξη φιλανθρωπικών θεμάτων και τη διάδοση της ευαισθητοποίησης για ζωτικά θέματα. Ως εκ τούτου, η επιρροή της εκτείνεται πέρα ​​από τη βασιλική της τάξη.

Χθες ανακοίνωσε το τέλος του ενός έτους γάμου της με τον βιομήχανο σεϊχη Μάνα μπιν Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ μπιν Μανα αλ Μακτούμ, δύο μήνες μετά τον ερχομό του πρώτου τους παιδιού στον κόσμο.

«Καθώς είσαι απασχολημένοι με άλλες συντρόφους, δηλώνω δια του παρόντος το διαζύγιό μας. Σε χωρίζω, σε χωρίζω και σε χωρίζω», έγραψε, χρησιμοποιώντας φαινομενικά την μακραίωνη πρακτική του ισλαμικού διαζυγίου ή «ταλάκ», όπου οι μουσουλμάνοι μπορούν να χωρίσουν τις γυναίκες τους δηλώνοντας απλώς την πρόθεσή τους τρεις φορές προφορικά.

Το «ταλάκ» δεν αποτελεί επιλογή για τις γυναίκες σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, ο οποίος λέει ότι οι γυναίκες μπορούν να ζητήσουν διαζύγιο μόνο μονομερώς μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται «khula». Αυτό περιλαμβάνει μια παντρεμένη γυναίκα που υποβάλλει επίσημο αίτημα στο δικαστήριο και αναφέρει έναν έγκυρο λόγο για την έναρξη διαδικασίας διαζυγίου.

Η ανάρτηση που ξεκίνησε μετην προσφώνηση «αγαπητέ σύζυγο», κατέληξε, «Να προσέχεις. Η πρώην γυναίκα σου». Το ζευγάρι παντρεύτηκε σε μια πλούσια τελετή τον Απρίλιο του 2023 και πριν από δύο μήνες ήρθε στον κόσμο η κόρη τους.

Η Σεϊχα Μάχρα κόρη του Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ-Μακτούμ, που είναι αντιπρόεδρος, πρωθυπουργός και ηγεμόνας του Ντουμπάι των ΗΑΕ.

Η ίδια έχει γίνει γνωστή για τα χόμπι της και την αγάπη της για την πολυτέλεια, καθώς της αρέσει να ιππεύει και συχνά συμμετέχει σε ιπποδρομίες. Επίσης λατρεύει να ντύνεται με κομψά ρούχα, ιδιαίτερα με σικ «μαντήλες» σε παστέλ χρώματα.

Ιδιαίτερα γνωστή μέσα από τις αναρτήσεις της στο Instagram και πετυχημένη επιχειρηματίας έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση και χρησιμοποιεί τη θέση της για να διαδώσει σημαντικά ζητήματα.

Η οικογένεια της πριγκίπισσας ή ο σύζυγός της δεν έχουν κάνει ακόμη κανένα δημόσιο σχόλιο. Και τα δύο μέρη έχουν κάνει «unfollow» το ένα το άλλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχουν αφαιρέσει τις φωτογραφίες του γάμου τους, σύμφωνα με τους Khaleej Times. Ορισμένοι χρήστες στο Instagram αρχικά υπέθεσαν ότι ο λογαριασμός της πριγκίπισσας είχε χακαριστεί, αλλά δεν υπήρξε καμία ένδειξη από τότε που η ανάρτηση δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

Πολλοί στα σχόλια την επαίνεσαν για την απόφασή της. Η πριγκίπισσα είχε πυροδοτήσει εικασίες για τα προβλήματα στον γάμο της αφού δημοσίευσε μια φωτογραφία με την κόρη της και λεζάντα: «Μόνο οι δυο μας».

Σχετικές ειδήσεις