«Είμαστε κοντά στο τέλος», δήλωσε άτομο που βρίσκεται κοντά στον Μπάιντεν

Ολοένα και πιο κοντά στο φινάλε της υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν - Τα πρόσωπα και τα τρία σημεία που έκριναν την μάχη 
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
5'

«Είμαστε κοντά στο τέλος», δήλωσε άτομο που βρίσκεται κοντά στον Μπάιντεν, αναφέρει το NBC.

Το πρόσωπο αυτό, το οποίο προηγουμένως αμφέβαλε ότι ο Μπάιντεν θα αποχωρήσει ποτέ, αναγνώρισε ότι η απόφαση εξακολουθεί να είναι του προέδρου, αλλά προστέθηκε στη σειρά των συμμάχων του Μπάιντεν που λένε ότι πλησιάζει το σημείο χωρίς επιστροφή.

Σύμφωνα με το NBC, η αίσθηση της πραγματικότητας αρχίζει να κατακλύζει ορισμένους από τους κορυφαίους αξιωματούχους της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου, οι οποίοι έχουν δεχτεί πληθώρα τηλεφωνημάτων από δωρητές και κάποτε υποστηρικτές που επισήμαναν ότι δεν μπορούν να στηρίξουν τον Μπάιντεν.

Ένα άτομο που μίλησε με ανώτερο στέλεχος της εκστρατείας είπε ότι η αίσθηση μιας νέας πραγματικότητας καλύπτει πλέον την εκστρατεία.

«Επιτέλους το συνειδητοποιούν. Δεν είναι το αν, είναι το πότε», είπε το άτομο για την αποχώρηση Μπάιντεν.

Ντόμινο αντιδράσεων

Με τα σενάρια για αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν να μοιάζουν πιο πιθανά από ποτέ, αφού ο ίδιος άνοιξε χθες το κουτί της Πανδώρας με τη δήλωσή του, στους κόλπους των Δημοκρατικών έχει σημάνει συναγερμός ενόψει της κούρσας για τις εκλογές των ΗΠΑ.

Χθες ο Μπάιντεν είπε ότι θα εξέταζε να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του αν προέκυπτε μια «ιατρική κατάσταση». Και σήμερα διαγνώστηκε με κορωνοϊό...

Αρκετοί κορυφαίοι Δημοκρατικοί λένε κατ΄ιδίαν ότι η αυξανόμενη πίεση των ηγετών του Κογκρέσου και των στενών φίλων του κόμματος θα πείσει τελικά τον Πρόεδρο Μπάιντεν να αποφασίσει να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα ακόμη και αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα axios.

Ντόμινο αντιδράσεων

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα φέρεται, σύμφωνα με την Washington Post, να έχει πει σε συμμάχους του τις τελευταίες ημέρες ότι ο δρόμος του προέδρου Μπάιντεν προς τη νίκη έχει μειωθεί σημαντικά. Συνάμα πιστεύει ότι ο πρόεδρος πρέπει να εξετάσει σοβαρά τη βιωσιμότητα της υποψηφιότητάς του, σύμφωνα με πολλούς ανθρώπους που έχουν ενημερωθεί για τις σκέψεις του.

«Οι πιθανότητες νίκης του Μπάιντεν έχουν μειωθεί σημαντικά», είπε ο Ομπάμα, σύμφωνα με την Washington Post.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες και η Νάνσι Πελόζι φέρεται να είπε κατ΄ιδίαν στον Μπάιντεν ότι δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει τον Τραμπ τον Νοέμβριο, ανέφερε το CNN αυτήν την Πέμπτη.

Επιπλέον, σύμφωνα με το NBC ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, παρουσίασε στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν δεδομένα δημοσκοπήσεων σε μια «έντονη» κατ' ιδίαν συνάντηση το Σάββατο, καθώς οι Δημοκρατικοί συζητούν εάν ο πρόεδρος θα πρέπει να συνεχίσει να είναι υποψήφιος. Οι πηγές δεν είπαν εάν ο Σούμερ κάλεσε απευθείας τον Μπάιντεν να εξετάσει το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κούρσα εναντίον του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αλλά ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία μοιράστηκε δημοσκόπηση που αντανακλούσε την τρέχουσα κατάσταση της κούρσας και πώς θα μπορούσε να επηρεάσει το κόμμα στο μέλλον.

Τρία σημεία που έχουν σημασία

Ακόμη πιο ανησυχητικά για τους Δημοκρατικούς είναι τα στοιχεία που έλαβαν τις τελευταίες ημέρες και τα οποία αποκαλύπτουν την έκταση της πολιτικής ζημιάς που θα μπορούσε να προκληθεί από το να παραμείνουν υποστηρικτικοί στον κ. Μπάιντεν, με μια δημοσκόπηση να δείχνει ότι οι ψηφοφόροι έχουν βαθιά δυσπιστία προς τους εκλεγμένους αξιωματούχους που επιμένουν να εγγυώνται την πνευματική ικανότητα του προέδρου και τον υποστηρίζουν.

Επίσης ένας σύμβουλος του Μπάιντεν, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας στους New York Times, ανέφερε ότι η απόφαση κατέληξε σε σκληρά γεγονότα και ότι υπάρχουν τρία σημεία που έχουν σημασία:

-δημοσκοπήσεις,

-μετρητά και

-ποιες πολιτείες "παίζουν".

Και, όπως υποστήριξε αυτός ο σύμβουλος, κανένα από αυτά δεν τείνει προς τη σωστή κατεύθυνση για τον κ. Μπάιντεν.

To σκίτσο του Charlie Hebdo

Πέραν των άλλων μηνυμάτων για αποχώρηση του Μπάιντεν, σαρκαστικό αλλά και άκρως συμβολικό είναι το νέο σκίτσο του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo. Εμφανίζεται ο Τζο Μπάιντεν με το χέρι σηκωμένο σαν άλλος...Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας, αλλά αντί για τους αστυνομικούς της μυστικής αστυνομίας γύρω του είναι γιατροί!

Σχετικές ειδήσεις