Ντόναλντ Τραμπ: Φίλησε τη στολή του πυροσβέστη που πέθανε κατά την απόπειρα της δολοφονίας του

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων - «Μαζί, θα ξεκινήσουμε μια νέα εποχή ασφάλειας»

Η στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ φιλάει τη στολή του πυροσβέστη, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ

AP
3'

Το χρίσμα του κόμματός του, των Ρεπουμπλικάνων προκειμένου να διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, αποδέχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την ομιλία του στο συνέδριό του στο Μιλγουόκι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πυροσβέστη Κόρεϊ Κομπερατόρε που έχασε τη ζωή του όταν ένοπλος αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει στην Πενσιλβάνια το Σάββατο. Μάλιστα, στη σκηνή βρέθηκε και η στολή του πυροσβέστη, την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ φίλησε ως ένδειξη σεβασμού.

«Παρά την ειδεχθή επίθεση αυτή, είμαστε απόψε ενωμένοι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ», δήλωσε ο ίδιος.

Αναφέρθηκε λεπτομερώς στην απόπειρα δολοφονίας του. Μόλις άκουσε τα πυρά, «κατάλαβα αμέσως πως ήταν κάτι πολύ σοβαρό, πως δεχόμασταν επίθεση», αφηγήθηκε, στην πρώτη του δημόσια ομιλία μετά την απόπειρα, ακόμη φορώντας επίδεσμο στο δεξί του αυτί.

«Αίμα κύλαγε παντού. Κι όμως, με κάποιον τρόπο, αισθανόμουν ασφαλής, γιατί είχα τον Θεό μαζί μου», πρόσθεσε. Αναφερόμενος στους πυροβολισμούς, ο Τραμπ είπε στο πλήθος πως «δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ…». Σε απάντηση, το πλήθος φώναξε: «Ναι, είσαι! Ναι, είσαι!»

Ντόναλντ Τραμπ: «Αποδέχομαι υπερήφανα το χρίσμα σας»

«Με πίστη και αφοσίωση, αποδέχομαι υπερήφανα το χρίσμα σας» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ απευθυνόμενος στους συνέδρους των Ρεπουμπλικάνων στο Ουισκόνσιν (βόρειες ΗΠΑ). Προέβλεψε «απίστευτη νίκη» στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, υποσχόμενος «τα τέσσερα ομορφότερα χρόνια στην ιστορία» των ΗΠΑ αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Προσπάθησε εξάλλου να φανεί ενωτικός, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απόπειρα δολοφονίας του στην Πενσιλβάνια: «Είμαι υποψήφιος για να γίνω ο πρόεδρος όλης της Αμερικής, όχι της μισής», διαβεβαίωσε.

«Σε τέσσερις μήνες από τώρα, θα έχουμε μια απίστευτη νίκη και θα ξεκινήσουμε τα τέσσερα σπουδαιότερα χρόνια στην ιστορία της χώρας μας», είπε ο Τραμπ. «Μαζί, θα ξεκινήσουμε μια νέα εποχή ασφάλειας, ευημερίας και ελευθερίας για πολίτες κάθε φυλής, θρησκείας ή χρώματος».

Ο Τραμπ συνέχισε λέγοντας πως «η διχόνοια και ο διχασμός στην κοινωνία μας πρέπει να θεραπευθούν. Πρέπει να τα θεραπεύσουμε γρήγορα. Ως Αμερικανοί, είμαστε ενωμένοι με μια ενιαία μοίρα και ένα κοινό πεπρωμένο. Ανεβαίνουμε μαζί ή καταρρέουμε».

Πρόσθεσε ότι διεκδικεί να γίνει πρόεδρος για «όλη την Αμερική, όχι για τη μισή Αμερική» γιατί «δεν υπάρχει νίκη στη νίκη για τη μισή Αμερική».

Σχετικές ειδήσεις