Διάσημος Youtuber βοήθησε να καθαριστούν οι ωκεανοί - Παγκόσμια περιβαλλοντική κινητοποίηση

O Αμερικανός YouTuber και φιλάνθρωπος.MrBeast βοήθησε να αφαιρεθούν 17 εκατομμύρια τόνοι σκουπιδιών από τους ωκεανούς 
O Mr Beast
Instagram
2'

Ο Τζέιμς Στίβεν Ντόναλντσον, γνωστός ως MrBeast πέτυχε ένα απίστευτο επίτευγμα crowdfunding αφού έπεισε δεκάδες κορυφαίους παράγοντες επιρροής στον κόσμο να προσφέρουν εθελοντικά στον στόχο του καθαρισμού των ωκεανών. Ο Αμερικανός YouTuber και φιλάνθρωπος είχε πάνω από 301 εκατομμύρια εγγεγραμμένους ακολούθους μέχρι τον Ιούλιο του 2024 και θεωρείται ένας από τους ινφλουένσερ με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο

Mε βάση το πλάνο του, περίπου 17 εκατομμύρια σκουπίδια και πλαστικό αφαιρέθηκαν από τους ωκεανούς και τα ποτάμια σε όλη την υδρόγειο, με κάθε δολάριο που δωρίστηκε να καταλήγει στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα.

Σε συνεργασία με το Ocean Conservancy και το Ocean Cleanup, ο διάσημος YouTuber ξεκίνησε την πρωτοβουλία TeamSeas, η οποία συγκέντρωσε διασημότητες με πολλούς ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις έκανε να ενώσουν τη φωνή τους για το καλό του ωκεανού. Τον Ιανουάριο του 2022, ανακοινώθηκε από τον MrBeast και τον συνεργάτη του, τον YouTuber Mark Rober, ότι είχαν συγκεντρώσει πραγματικά 30 εκατομμύρια δολάρια και ότι το έργο μαμούθ καθαρισμού θα ξεκινούσε.

Πολλά από τα χρήματα χρειάζονταν για την πρόσληψη διοργανωτών,την εκπαίδευση εθελοντών, τον εξοπλισμό τους με προμήθειες και την πρόσληψη ειδικών, σκαφών, ακόμη και ρομπότ. Στις 16 Ιουλίου, ο MrBeast ανέβασε ένα βίντεο ανακοινώνοντας ότι η αφαίρεση των σκουπιδιών ήταν επιτυχής και ορισμένα από τα στοιχεία συμμετοχής ήταν εκπληκτικά.

Η συγκέντρωση χρημάτων, ο εθελοντισμός, η ευαισθητοποίηση και διάφορες μορφές ψηφιακού περιεχομένου, όπως βίντεο και βιντεοπαιχνίδια από περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές, λειτούργησαν για να στρέψει το βλέμμα του το διαδίκτυο στον ιστότοπο TeamSeas, όπου οι άνθρωποι μπορούσαν να δωρίσουν και να επιλέξουν πόσα κιλά σκουπιδιών θα ήθελαν να αφαιρεθούν από τους ωκεανούς.

Το περιεχόμενό τους δημιούργησε 1,3 δισεκατομμύρια προβολές αθροιστικά σε 40.000 κοινωνικά κανάλια. Όταν άρχισε η διαδικασία του καθαρισμού, 170.000 άνθρωποι από δεκάδες χώρες προσφέρθηκαν εθελοντικά.

Ο MrBeast ασχολείται τακτικά με τη φιλανθρωπία και είχε καταφέρει να χτίσει 100 σπίτια και να τα χαρίσει δωρεάν σε οικογένειες που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές σε όλη την Κεντρική και Νότια Αμερική. Το μάλλον θετικό μήνυμα είναι ότι το Διαδίκτυο, όπως όλες οι ανθρώπινες προσπάθειες, μπορεί να διοχετευθεί προς καλούς σκοπούς. είναι απλώς θέμα να βγει η λέξη.