Αστροναύτης που γύρισε από το διάστημα: «Οι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να μπορούν να το δουν αυτό»

«Είμαστε τόσο τυχεροί να βρισκόμαστε σε αυτόν τον πλανήτη. Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα πιο όμορφο από τον πλανήτη μας, τη Γη», δηλώνει ο αστροναύτης Mike Massimino

Αστροναύτης που γύρισε από το διάστημα: «Οι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να μπορούν να το δουν αυτό»
Unsplash
2'

Έχετε φανταστεί ποτέ πώς θα ήταν να βλέπατε τη Γη από το διάστημα; Το συναίσθημα που θα σας δημιουργούσε; Τη συνειδητοποίηση ότι είμαστε τόσο μικροί μπροστά στο απέραντο διάστημα;

Ο Mike Massimino, ένας αστρονάυτης, σε μία ομιλία του στο APB Speakers, μοιράζεται ακριβώς αυτήν την εμπειρία. Αποκαλύπτει δηλαδή τις σκέψεις του βλέποντας τη Γη από το διάστημα.

Στην περιγραφή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν κοίταξα πολύ τριγύρω την πρώτη φορά που πήγα στο διάστημα. Απλά κοιτούσα τη δουλειά μου. Ήξερα ότι η Γη είναι εκεί, την κοίταξα λίγο αλλά μέχρι εκεί».

«Ήταν η δεύτερη φορά που πήγα στο διάστημα που ήμουν πιο άνετος να κοιτάξω και να το απολαύσω. Ήρθε μια στιγμή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας που ήμασταν λίγο πιο μπροστά από το πρόγραμμα και ο συνεργάτης μου είχε μείνει λίγο πίσω, οπότε έπρεπε να τον περιμένω για κάποια λεπτά και είχα χρόνο για να κοιτάξω αυτή τη φορά».

«Το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό μου κοιτώντας τη Γη από το διάστημα ήταν: «Αυτό είναι πολύ όμορφο για τα ανθρώπινα μάτια. Οι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να μπορούν να το δουν αυτό - Είναι σαν μυστικό». Και τότε γύρισα το κεφάλι μου και κοίταξα από την άλλη και σκέφτηκα ότι «Είσαι χαζός. Πότε θα μπορέσεις να ξαναδείς κάτι τέτοιο;» Και έτσι ξανακοίταξα. Η ομορφιά του πλανήτη μας ήταν λίγο «υπερβολική» για εμένα. Συγκινήθηκα και ένιωσα ένα δάκρυ να αρχίζει να σχηματίζεται».

Συνεχίζει λέγοντας: «Τότε κοίταξα και μία τρίτη φορά και σκέφτηκα «Αυτή πρέπει να είναι η θέα από τον παράδεισο, έτσι πρέπει να μας βλέπουν όσοι είναι εκεί». Το ξανασκέφτηκα λίγο ακόμη και ήρθα στο συμπέρασμα ότι είναι ακόμη πιο όμορφο από κάτι που θα έβλεπες στον παράδεισο. Ο ίδιος ο πλανήτης είναι ο παράδεισος. Είμαστε τόσο τυχεροί να βρισκόμαστε σε αυτόν τον πλανήτη. Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα πιο όμορφο από τον πλανήτη μας, τη Γη».

Ο Ron Garan, ένας άλλος αστροναύτης μιλά για τη δική του εμπειρία όταν πρωτοπήγε στο διάστημα: «Την πρώτη φορά που κοίταξα τη Γη από το διάστημα, συνειδητοποίησα ότι αυτό το πολύ λεπτό πέπλο γύρω από η Γη, είναι το μόνο πράγμα που κρατά ζωντανούς όλους τους οργανισμούς, μικρούς ή μεγάλους».

«Είδα έναν πλανήτη γεμάτο ζωή. Δεν είδα την οικονομία. Οι άνθρωποι στον πλανήτη μας βλέπουν τη ζωή ως οικονομία, κοινωνία, πλανήτης ενώ θα έπρεπε να τη βλέπουν ως πλανήτης, κοινωνία, οικονομία» τονίζει.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή