Crowdstrike: Η εταιρεία πίσω από την «μπλε οθόνη θανάτου» στα παγκόσμια πληροφοριακά συστήματα

Mία εταιρεία κυβερνοασφάλειας ονόματι Crowdstrike «φωτογραφίζεται» ως υπεύθυνη για το παγκόσμιο χάος στα πληροφοριακά συστήματα

Crowdstrike: Η εταιρεία πίσω από την «μπλε οθόνη θανάτου» στα παγκόσμια πληροφοριακά συστήματα
2'

Μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας με την ονομασία Crowdstrike, η οποία παράγει λογισμικό προστασίας από ιούς, εξέδωσε μια ενημέρωση λογισμικού που πήγε απόλυτα στραβά και παραβίασε τις συσκευές Windows - προκαλώντας τη λεγόμενη «μπλε οθόνη του θανάτου» στους υπολογιστές.

Αν αυτά τα δύο ζητήματα είναι το ίδιο πράγμα, ή αν συνέπεσε μία έλεια καταιγίδα δύο μεγάλων γεγονότων που συνέβησαν ταυτόχρονα - δεν γνωρίζουμε ακόμη. Το σίγουρο είναι η κατάρρευση των υπολογιστικών συστημάτων προκάλεσε μεγάλη καταστροφή, σημειώνει το BBC

Η ίδια εταιρεία επιβεβαίωσε στο NBC ότι υπέστη σημαντική διακοπή λειτουργίας την Παρασκευή και πως αυτή επηρεάζει επιχειρήσεις – πελάτες της (ή και τρίτους μέσω των πελατών της) παγκοσμίως. Η διακοπή προήλθε από πρόβλημα με την τελευταία ενημέρωση (update), διευκρίνισαν οι υπεύθυνοι.

1721379058268-778791620-crowd.jpg

Η CrowdStrike βρίσκεται τώρα στη διαδικασία επαναφοράς των συστημάτων της παγκοσμίως. Μία από τις πιο άμεσες επιπτώσεις ήταν σε συστήματα Windows ανά τον κόσμο, με τους φορητούς υπολογιστές να εμφανίζουν μια οθόνη σφάλματος γνωστή ως «μπλε οθόνη του θανάτου». «Η CrowdStrike γνωρίζει αναφορές για σφάλματα σε κεντρικούς υπολογιστές των Windows που σχετίζονται με τον αισθητήρα Falcon», αναγνώρισε η εταιρεία.

Η CrowdStrike αναφέρει στη σελίδα της οτι «έχει επαναπροσδιορίσει την ασφάλεια με την πιο προηγμένη πλατφόρμα cloud στον κόσμο που προστατεύει και δίνει νέες δυνατότητες σε ανθρώπους, διαδικασίες και τεχνολογίες που οδηγούν τις σύγχρονες επιχειρήσεις».

Με την υποστήριξη του CrowdStrike Security Cloud, η πλατφόρμα CrowdStrike Falcon® αξιοποιεί δείκτες επίθεσης σε πραγματικό χρόνο, πληροφορίες απειλών και παρέχει υπερ-ακριβείς ανιχνεύσεις, αυτοματοποιημένη προστασία τρωτών σημείων και αποκατάσταση. Προσφέρει επίσης υπηρεσίες στον χρηματοοικονομικό τομέα, σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς, ενεργειακές επιχειρήσεις, ασφαλιστικές εταιρείες, λιανεμπόριο και υπηρεσίες αερομεταφορών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή