Έλληνας στην Ολλανδία: Πόσα πρόστιμα «μάζεψε» σε μία εβδομάδα

«Κάνουν κάτι έργα εδώ λίγο πιο πάνω και την προηγούμενη εβδομάδα έλαβα δύο από αυτά τα γραμματάκια για υπέρβαση ορίου ταχύτητας από την Τροχαία, 191 ευρώ και 81 ευρώ» δήλωσε ο Έλληνας  
INTIME NEWS
2'

Η τροχαία στο εξωτερικό και στην συγκεκριμένη περίπτωση στην Ολλανδία, δεν αστειέυεται όσον αφορά την υπέρβαση ορίου ταχύτητας και τη γενικότερη «συμπεριφορά» των οδηγών στους δρόμους.

Σην Ελλάδα, δυστυχώς, οι οδηγοί αγνοούν πολλές φορές το όριο ταχύτητας, πιστεύοντας ότι οι πινακίδες είναι διακοσμητικές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να «τρέχουν», χωρίς πολλές φορές να λαμβάνουν το αντίτιμο των πράξεων τους.

Σε οργανωμένες χώρες του εξωτερικού όμως, δεν συμβαίνει αυτο. Ένας Έλληνας, μόνιμος κάτοικος της Ολλανδίας, βρήκε μέσα σε μια εβδομάδα να τον περιμένουν 4 κλήσεις της τροχαίας στο γραμματοκιβώτιό του.

Σε ανάρτηση του στο Facebook δηλώνει: «Γυρνούσα σήμερα από το γραφείο και βρήκα αυτά τα ροζ γραμματάκια. Κάνουν κάτι έργα εδώ λίγο πιο πάνω και την προηγούμενη εβδομάδα έλαβα δύο από αυτά τα γραμματάκια για υπέρβαση ορίου ταχύτητας από την Τροχαία, 191 ευρώ και 81 ευρώ».

Στην συνέχεια, εξηγεί το σύστημα προστίμων της Ολλανδίας και γιατι πλήρωσε ακριβώς τα ποσά που πλήρωσε.

«Στη μία περίπτωση, όπου έλαβα 191 ευρώ πρόστιμο, πήγαινα με 87 χιλιόμετρα την ώρα, αφαιρούν 3 χιλιόμετρα για τυχόν περιθώριο λάθους της κάμερας, οπότε 84 χιλιόμετρα, με όριο 70. Στο άλλο πήγαινα με 81 χιλιόμετρα, το μετατρέπουν σε 78 χιλιόμετρα, 8 χιλιόμετρα πάνω από το όριο, άρα 80 ευρώ.»

«Και σήμερα έλαβα άλλα δύο πρόστιμα, 217 ευρώ, για 89 χιλιόμετρα την ώρα, που έγινε 86, σε όριο 70 και 43 ευρώ, για 77 χιλιόμετρα, που έγινε 74, σε όριο 70 και παλι».

Τονίζει λέγοντας ότι στις οργανωμένες χώρες δεν ισχύουν αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα καθώς: «Στην Ολλανδία, παραβιάζεις τα όρια, παραβιάζεις τον Κ.Ο.Κ., μέσα σε μία εβδομάδα σου έρχεται ένα «μπιλιετάκι» στο σπίτι, το πληρώνεις και αργά ή γρήγορα θα συμμορφωθείς».