Tο τεχνικό σφάλμα που στοίχισε στην Crowdstrike 16 δισ. δολάρια εν μία νυκτί

Για ένα «λάθος» ύψους16 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάνουν λόγο οι ειδικοί, αποτιμώντας το κόστος του παγκόσμιου μπλακ άουτ στην Crowdstrike
1'

Η Crowdstrike έχασε το ένα πέμπτο της αξίας της στις προχρηματιστηριακές συναλλαγές, μία πτώση της τάξης του 21%. Εάν επιβεβαιωθεί όταν ανοίξουν τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ αργότερα σήμερα θα ισοδυναμεί με απώλεια 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων εν μία νυκτόι.

Οι γνώστες του κλάδου λένε ότι το πρόβλημα επικεντρώνεται στο γεγονός ότι οι εταιρείες ασφάλειας cloud έχουν πολύ υψηλού επιπέδου προνόμια να ενημερώνουν τα βασικά συστήματα των πελατών τους.

Όταν αυτό λειτουργεί, βοηθά στην προστασία των συστημάτων τους. Όταν μια προσπάθεια ενημέρωσης ωστόσο αποτυγχάνει, καταρρίπτει τα συστήματα που υποτίθεται ότι προστατεύουν, ταυτόχρονα.

Ενώ η επιδιόρθωση είναι στη θεωρία είναι απλή - η φυσική ενημέρωση των συστημάτων από δίσκους αντιγράφων ασφαλείας - στην πράξη είναι πλέον πιο δύσκολη στον κόσμο του cloud computing.

Οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το πόσο ανθεκτική είναι η οικονομική μας υποδομή σε αυτού του είδους την επική αποτυχία. Έχει νόημα να επιτρέπεται σημαντική συγκέντρωση σε μία εταιρεία ή ένα προϊόν; Το ερώτημα χρίζει άμεσης απάντησης, σημειώνει το BBC