Χαμός με το μέλλον του Μπάιντεν: Σενάρια αποχώρησης από την οικογένεια, διάψευση του Λευκού Οίκου

Μένει μέχρι να φύγει: Πολλοί ζητούν την αποπομπή Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα των Ηνωμένων Πολιτειών
AP
2'

Μεγάλη σύγχυση επικρατεί σχετικά με το μέλλον της υποψηφιότητας Μπάιντεν αφού από την μια ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σενάρια ότι η οικογένειά του επεξεργάζεται τρόπους αποχώρησής του, κι από την άλλη εμφανίζεται ο Λευκός Οίκος να διαψεύδει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το NBC, μέλη της οικογένειας του προέδρου Τζο Μπάιντεν συζήτησαν πώς μπορεί να μοιάζει μια έξοδος από την εκστρατεία του, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν τις συζητήσεις.

Ο γενικός τόνος των συνομιλιών ήταν ότι οποιοδήποτε σχέδιο αποχώρησης - εάν ο Μπάιντεν αποφασίσει να κάνει αυτό το βήμα, όπως ορισμένοι από τους στενότερους συμμάχους του πιστεύουν όλο και περισσότερο ότι θα το πράξει - θα πρέπει να φέρει το κόμμα στην καλύτερη θέση για να νικήσει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι ίδιες πληροφορίες που επικαλείται το NBC, αναφέρουν ότι τα μέλη της οικογένειας του Μπάιντεν έχουν συζητήσει συγκεκριμένα πώς θα ήθελε να τερματίσει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή στον δικό του χρόνο και με ένα προσεκτικά υπολογισμένο σχέδιο.

Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος

Ωστόσο ο Λευκός Οίκος διέψευσε πληροφορίες ότι μέλη της οικογένειας του Τζο Μπάιντεν έχουν συζητήσει πώς μπορεί να μοιάζει ένα σχέδιο αποχώρησης.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς αρνήθηκε ότι γίνονται τέτοιες συζητήσεις. "Αυτό δεν συμβαίνει, τελεία. Τα άτομα που κάνουν αυτούς τους ισχυρισμούς δεν μιλούν για λογαριασμό της οικογένειάς του ή της ομάδας του και θα αποδειχθεί ότι κάνουν λάθος. Μείνετε πιστοί"

Θα επιστρέψει στη δράση την επόμενη εβδομάδα

Την ίδια στιγμή άλλοι διαβεβαιώνουν ότι ο Τζο Μπάιντεν θα επιστρέψει στην προεκλογική εκστρατεία την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό θα συμβεί αφού ολοκληρώσει την απομόνωση από ήπια συμπτώματα COVID, δήλωσε η πρόεδρος της εκστρατείας Jen O'Malley Dillon.

Και σε ένα νέο σημείωμα που έλαβε το αμερικανικό δίκτυο NBC News, η εκστρατεία του Μπάιντεν επιμένει ότι ο πρόεδρος θα παραμείνει μέχρι τον Νοέμβριο.

Ο διευθυντής του Battleground States Dan Kanninen είπε: «Είναι ο υποψήφιος, δεν υπάρχει σχέδιο για εναλλακτικό υποψήφιο. Σε λίγες εβδομάδες, ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο επίσημος υποψήφιος. Είναι καιρός να σταματήσουμε να πολεμάμε ο ένας τον άλλον. Το μόνο άτομο που κερδίζει όταν πολεμάμε είναι ο Ντόναλντ Τραμπ».