FBI - Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο επίδοξος φονιάς του είχε στο στόχαστρό του και την Κέιτ Μίντλετον

Την τελευταία νύχτα του συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να γεφυρώσει τις πολιτικές διαφορές και στη συνέχεια επέστρεψε στην κλασική του απόλαυση να τα βαθύνει, γράφουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης
Associated Press
2'

Ο άνδρας που προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ είχε βάλει αρχικά στο στόχαστρό του την Κέιτ Μίντλετον. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, από την έρευνα των αμερικανικών αρχών προέκυψε πως o Τόμας Μάθιου Κρουκς είχε κάνει διαδικτυακή έρευνα για την Πριγκίπισσα της Ουαλίας, πριν τελικά προχωρήσει στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ.

Η έρευνα του FBI έδειξε ότι ο Κρουκς είχε «κατεβάσει» φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον στα δύο κινητά του τηλέφωνα και στον υπολογιστή του. Η… εμμονή του με την βασιλική οικογένεια αποκαλύφθηκε από τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το ηλεκτρονικό υλικό που είχε στη διάθεσή του.

Υπενθυμίζεται ότι η Κέιτ Μίντλετον ήταν η μοναδική μη Αμερικανίδα πολίτης που εντοπίστηκε στο ιστορικό των αναζητήσεών του Κρουκς, που έχασε τη ζωή του από αστυνομικά πυρά. Ο 20χρονος εξέτασε κι άλλους στόχους υψηλού προφίλ, όπως ο Κρίστοφερ Ρέι, διευθυντής του FBI, και ο Mέρικ Γκάρλαντ, γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν επίσης ότι οι συσκευές του Κρουκς περιείχαν εικόνες του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και τις ημερομηνίες των συγκεντρώσεων του Τραμπ και του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Σικάγο τον επόμενο μήνα.

Η ανακάλυψη από το FBI έρχεται λίγο μετά την αποκάλυψη ότι ο Κρουκς είχε γράψει μια δυσοίωνη προειδοποίηση σε μια πλατφόρμα gaming πριν επιχειρήσει να δολοφονήσει τον Τραμπ.

«Στις 13 Ιουλίου θα είναι η πρεμιέρα μου, παρακολουθήστε καθώς εκτυλίσσεται», έγραψε σε ανάρτησή του.