Το TikTok βοήθησε στη διάσωση 700 γατών - Πώς «σώθηκε» το καταφύγιο

«Ποτέ δεν έχω δει τόσο πολύ πάθος στη προσφορά βοήθειας στα ζώα»

Το TikTok βοήθησε στη διάσωση 700 γατών - Πώς «σώθηκε» το καταφύγιο
3'

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε μια απίστευτη ιστορία η οποία παρουσιάζει το πως τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης συμβάλουν στη διάσωση των ζώων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το TikTok βοήθησε στο να σωθεί καταφύγιο γατών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Spencer, ένας influencer, είναι ο εγκέφαλος και ο κινητήρας πίσω από τα κανάλια SB Mowing σε TikTok και YouTube, μέσα από τα οποία μπορεί κανείς να βρει ανθρώπους για να κουρέψουν το γκαζόν που δεν μπορεί ο ίδιος.

Ο ίδιος που αντιμετώπιζε μια τρομερά κατάφυτη αυλή, βρήκε μια μικρή γάτα με σημάδια τρυπήματος από μάχη με έναν σκύλο ή μια άλλη γάτα και του φαινόταν μολυσμένη. Ο Σπένσερ κάλεσε τα κέντρα διάσωσης στην περιοχή για να δει αν κάποιος θα βοηθούσε τη γάτα, η οποία αργότερα ονομάστηκε Έσμπι, και μόνο ένας απευθυνόταν: το καταφύγιο και η διάσωση της γάτας του Έντγκαρ και του Άιβι.

Ο Edgar and Ivy διευθύνεται από τη διευθύντρια Anissa Beal, η οποία έπεφτε σε ένα αυξανόμενο οικονομικό λάκκο προσπαθώντας να χρηματοδοτήσει το κέντρο διάσωσης γατών. Είχε ορκιστεί ότι θα παραιτηθεί στο τέλος του έτους, αν δεν καταφέρει να αλλάξει τα πράγματα.

«Ποτέ δεν έχω δει τόσο πολύ πάθος στη προσφορά βοήθειας στα ζώα», έγραψε ο Σπένσερ, ο οποίος τους έδωσε όλα τα μετρητά που είχε στη διάθεσή του ως ευχαριστία που έσωσαν το ζώο ενώ κανείς άλλος δεν το έκανε.

Ο influencer, τους εξήγησε ότι θα δημιουργήσει ένα GoFundMe για να τους βοηθήσει μέσω δωρεών. Μάλιστα, μέσα σε μόλις λίγες ώρες, ο έρανος έφτασε τα 190.000 δολάρια σε ιδιωτικές δωρεές, εκτοξεύοντας την αποστολή διάσωσης της γάτας του Έντγκαρ και του Άιβι χωρίς χρέη.

«Μας έσωσε», είπε ο Beal στο My San Antonio, αναφερόμενος στον Spencer.

«Συνέχισα να προσεύχομαι για να αποκτήσω κάποιο σημάδι αν έπρεπε να συνεχίσω γιατί είπα στον εαυτό μου αν δεν τα κατάφερνα φέτος, θα το τερμάτιζα. Δεν επρόκειτο να συνεχίσω αυτή τη διάσωση».

Ο Beal αποφάσισε να αφιερώσει το νέο κτίριο της αποστολής στον Spencer, στον οποίο δόθηκε η ευκαιρία να το ονομάσει: The SB Mowing Wellness and Recovery Center (για γάτες). Ο Esbee, ο οποίος έχει δεκάδες προσφορές για υιοθεσία, είναι στο σπίτι του.

«Η Έσμπι, αναμφίβολα θα είχε –με τα τραύματα που είχε– θα πέθαινε μέσα στις επόμενες 48 ώρες από σήψη», είπε η Μπιλ, προσθέτοντας ότι θα δεχόταν μόνο προσωπικά προσφορές υιοθεσίας από πραγματικά ενδιαφερόμενα μέρη και «όχι μόνο όσο αυτός ήταν στα 15 λεπτά της φήμης του».

Μετά από αυτή την απίστευτη πράξη φιλανθρωπικής προσφοράς και συμπόνιας, η αποστολή του Edgar and Ivy έχει σώσει 700 γάτες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή