Τζορτζ Κουρτζ: Ποιος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Crowdstrike που προκάλεσε το ψηφιακό χάος

Ο Τζορτ Κουρτζ έχασε 300 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε λίγες ώρες καθώς οι μετοχές της Crowdstrike, της εταιρείας κυβερνοασφάλειας υποχώρησαν κατά 11% 

Ο διευθύνων σύμβουλος της CrowdStrike Τζορτζ Κουρτζ

Αρχείου - Getty Images
3'

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της CrowdStrike, της εταιρείας κυβερνοασφάλειας της οποίας το λογισμικό πυροδότησε τo ψηφιακό χάος, Τζορτζ Κουρτζ είδε την περιουσία του να καταρρέει την Παρασκευή, καθώς οι μετοχές της CrowdStrike υποχώρησαν κατά 11%.

Ειδικότερα, ο Τζορτζ Κουρτζ έχασε περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια από τις 3:30 μ.μ. την Παρασκευή. Σύμφωνα με το Forbes, ο ίδιος είχε περισσότερα από 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη, ενώ τώρα έχει περίπου 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Έχασε 300 εκατομμύρια δολάρια

Ο λόγος για την «καταστροφή» είναι απλός. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του Kουρτζ είναι δεσμευμένο σε μετοχές της CrowdStrike. Διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης από τότε που την ίδρυσε το 2012. Κατέχει περισσότερο από το 3% των μετοχών της εταιρείας. Ήταν μια επικερδής επένδυση, βοηθώντας τον 53χρονο μεγιστάνα να εκτοξεύσει την καθαρή του αξία από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 σε 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από την πανωλεθρία της Παρασκευής, καθώς η μετοχή έχει υπερτετραπλασιαστεί σε αξία τα τελευταία πέντε χρόνια εν μέσω της αυξανόμενης ανάγκης για περισσότερη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Τα ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα ξεπέρασαν τα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια στο πιο πρόσφατο οικονομικό έτος της εταιρείας, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια ήρθε η καταστροφική ενημέρωση λογισμικού που στάλθηκε νωρίς την Παρασκευή. Η CrowdStrike έστειλε ένα ελαττωματικό αρχείο που κατέληξε να παραλύσει εκατομμύρια υπολογιστές της Microsoft σε όλο τον κόσμο.

Δισεκατομμυριούχος και CEO της CrowdStrike

Ο Kούρτζ έχει μακρά ιστορία στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Γεννημένος στο Νιου Τζέρσεϊ. Σπούδασε λογιστική στο Πανεπιστήμιο Seton Hall και στη συνέχεια πέρασε σχεδόν μια δεκαετία στην εταιρεία συμβούλων PWC και στον λογιστικό γίγαντα Ernst and Young, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας εργάστηκε σε ρόλους που σχετίζονταν με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Ήταν ένας από τους πέντε πρώτους υπαλλήλους που προσλήφθηκαν με πλήρη απασχόληση σε θέση κυβερνοασφάλειας στην PWC. Το 1999, ξεκίνησε τη δική του πορεία, ιδρύοντας το 1999 τη συμβουλευτική εταιρεία ασφάλειας Foundstone. Πούλησε την εταιρεία, στον γίγαντα της κυβερνοασφάλειας McAfee το 2004 έναντι 90 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το LinkedIn του Kούρτζ.

Αφού εντάχθηκε στην McAfee ως ανώτερος αντιπρόεδρος, ανέβηκε στην ιεραρχία και, το 2009, έγινε επικεφαλής τεχνολογίας. Συνίδρυσε την CrowdStrike το 2012 και την εισήγαγε στο χρηματιστήριο Nasdaq το 2019.

*Με πληροφορίες από forbes

Σχετικές ειδήσεις