Υεμένη: Τουλάχιστον 80 άτομα τραυματίστηκαν από ισραηλινές επιδρομές

Αντίποινα υποστήριξαν πως είναι οι Ισραηλινοί - Οι ισραηλινές επιδρομές προκάλεσαν μεγάλη πυρκαγιά στο λιμάνι 

Υεμένη
1'

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές επιδρομές σήμερα στην πόλη - λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα. Οι ισραηλινές επιδρομές προκάλεσαν μεγάλη φωτιά στο λιμάνι

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν στρατιωτικούς στόχους των Χούθι στην περιοχή του λιμανιού Χοντέιντα ως απάντηση για τις εκατοντάδες επιθέσεις Σιιτών ανταρτών κατά του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες.

Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ του Σαββάτου "έπληξε μια αποθήκη πυρομαχικών". Τα ισραηλινά πλήγματα, κατά το ΑΜΠΕ, έγιναν στην πόλη Αντλούν, περίπου 40 χλμ βόρεια των συνόρων του Λιβάνου με το Ισραήλ και προκάλεσαν ισχυρές εκρήξεις που ακούστηκαν από αυτόπτες μάρτυρες σε όλο το νότιο τμήμα του Λιβάνου.

Τα πλήγματα στον νότιο Λίβανο έρχονται ώρες μετά τις ισραηλινές επιδρομές σε στρατιωτικούς στόχους των Χούθι στη Χοντέιντα της Υεμένης, μια ισραηλινή επίθεση που σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ θα σηματοδοτήσει μια "νέα και επικίνδυνη φάση" στην περιοχή.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή