Ντόναλντ Τραμπ: «Δέχτηκα μία σφαίρα για τη δημοκρατία»

 Ο υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε επανειλημμένα πως «θα πολεμήσει» κι ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στάση του  
1'

Με τις δημοσκοπήσεις να του δίνουν σημαντικό προβάδισμα ο υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ χωρίς υποσχέθηκε πως θα πολεμήσει, τονίζοντας ότι «δέχτηκε μια σφαίρα για τη δημοκρατία».

Το περιστατικό με τον δημόσιο τραυματισμό του στο αυτί από ένοπλο που ήταν στο πλήθος είχε γίνει ακριβώς μία εβδομάδα νωρίτερα κι αυτή τη φορά μίλησε στον κόσμο του Μίτσιγκαν χωρίς να φορά επίδεσμο.


Ο πρώην Πρόεδρος εξέφρασε τη χαρά του για τον αμερικανικό λαό, που του συμπαραστάθηκε. «Με ξεχειλίσατε από υποστήριξη μετά το περασμένο Σάββατο. Όταν το σκέφτεστε, ήταν ακριβώς πριν από μία εβδομάδα, σχεδόν με ακρίβεια ώρας, ακόμη και λεπτού. Τι μέρα που ήταν κι αυτή...».

Ο Ντόναλντ Τράμπ ευχαρίστησε τον γιατρό Ρόνεϊ Τζάκσον και μίλησε για τα θύματα της ένοπλης επίθεσης. «Στέκομαι μπροστά σας μόνο με τη χάρη του παντοδύναμου θεού. Δεν θα έπρεπε να βρίσκομαι εδώ. Ίσως ο Τζί Ντι ή κάποιος άλλος θα έπρεπε να είναι εδώ. Συνέβη κάτι πολύ ιδιαίτερο».

«Συνεχίζουμε να προσευχόμαστε για την ανάρρωση των πολιτών που τραυματίστηκαν στην επίθεση. Παραμένουμε σε επαφή και έχουμε βαθύτατο σεβασμό για την οικογένεια του Κόρεϊ Κομπερατόρε. Προστάτεψε κόσμο από τις σφαίρες αυτού του ατόμου. Ο Κόρεϊ ήταν ήρωας και θα έχουμε τη μνήμη του για πάντα στις καρδιές μας. Ένας μεγάλος ήρωας. Ήταν ένας μεγάλος οπαδός μου και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ».