Τον απέλυσαν και εκείνος τους προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημιά - Πώς πήρε εκδίκηση

Ο πρώην υπάλληλος ένιωσε «σύγχυση και αναστάτωση» όταν απολύθηκε από τη δουλειά

Τον απέλυσαν και εκείνος τους προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημιά - Πώς πήρε εκδίκηση
1'

Ένας υπάλληλος πήρε πολύ βαριά την απόλυση του από την εργασία του καθώς μετά από αυτή την αποτυχία του, επέστρεψε στην Ινδία και χρησιμοποίησε τον φορητό υπολογιστή του για να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματα της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το foxreport, μετά την επιστροφή του στη Σιγκαπούρη, νοίκιασε δωμάτιο με πρώην συνάδελφο και συνέχισε να αποκτά πρόσβαση στα συστήματα μέσω του δικτύου Wi-Fi. Στη συνέχεια, τον Μάρτιο του 2023, έγραψε και εφάρμοσε σενάρια για τη διαγραφή 180 εικονικών συστημάτων της εταιρείας, προκαλώντας ζημιά ύψους 678.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο πρώην υπάλληλος ένιωσε «σύγχυση και αναστάτωση» όταν απολύθηκε από τη δουλειά, ισχυριζόμενος ότι είχε «κάνει καλές συνεισφορές» στην ομάδα.

Το σκεπτικό του δεν ήταν αρκετό για να αποφύγει τη φυλάκιση, ωστόσο, καθώς στις 10 Ιουνίου, κρίθηκε ένοχος για το χακάρισμα και καταδικάστηκε σε δύο χρόνια και οκτώ μήνες φυλάκιση για μία κατηγορία για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε υλικό υπολογιστή.

Η «παθούσα» εταιρεία διεξήγαγε εσωτερικές έρευνες και υπέβαλε αναφορά στην αστυνομία, η οποία εντόπισε τον άνδρα μέσω των IP διευθύνσεων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή