Αυστρία: «Αντιφασίστες» επιτέθηκαν σε διαδηλωτές κατά της λαθρομετανάστευσης

Περισσότερα από 50 άτομα συνελήφθησαν κατά τα επεισόδια που φορτίζουν το κλίμα ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, στην Αυστρία με αναμενόμενη την άνοδο των δεξιών κομμάτων.
Police forces clash with counter demonstrators during a rally of the group 'Austrian protesters against migrants' in Vienna, Austria, Saturday, June 11, 2016. (AP Photo/Ronald Zak)
1'

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βιέννη καθώς η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές που προσπαθούσαν να διακόψουν πορεία εκατοντάδων πολιτών, που διαμαρτύρονταν κατά της παράνομης μετανάστευσης.

Περισσότερα από 50 άτομα συνελήφθησαν κατά τα επεισόδια που φορτίζουν το κλίμα ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, στην Αυστρία με αναμενόμενη την άνοδο των δεξιών κομμάτων.

Αυτοαποκαλούμενες ως «αντιφασιστικές ομάδες» και αριστερά πολιτικά κόμματα είχαν καλέσει σε διαμαρτυρίες ενάντια σε μια διαδήλωση και πορεία στο κέντρο της Βιέννης με το σύνθημα «επαναμετανάστευση» ( remigration) που χρησιμοποιείται για να υποστηρίξει τη μαζική επιστροφή των μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους.

Εκατοντάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν για να κρατήσουν χώρια τις αντίπαλες ομάδες. Άλλοι 10 συνελήφθησαν όταν μασκοφόροι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και τα τζάμια ενός περιπολικού έσπασαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Gehard Karner προειδοποίησε για διώξεις «είτε διαπράττονται από αριστερούς ή δεξιούς εξτρεμιστές ή άλλους εχθρούς της δημοκρατίας».