Ζευγάρι προσπάθησε να διασχίσει τον Ατλαντικό με ιστιοπλοϊκό - Βρέθηκαν νεκροί σε νησί του Καναδά

Το ζευγάρι δηλώθηκε εξαφανισμένο στις 18 Ιουνίου αφού έφυγε από τη Νέα Σκωτία με το γιοτ μήκους 13 μέτρων «Theros», στις 11 Ιουνίου

Ζευγάρι προσπάθησε να διασχίσει τον Ατλαντικό με ιστιοπλοϊκό - Βρέθηκαν νεκροί σε νησί του Καναδά

Ο Κλίμπερυ και η Πάκγουντ στο σκάφος τους «Theros» το 2018

Sarah Justine Packwood
3'

Τα πτώματα ενός ζευγαριού που βρισκόταν σε ιστιοπλοϊκό ταξίδι στον Ατλαντικό Ωκεανό βρέθηκαν σε μια σωσίβια λέμβο, η οποία ξεβράστηκε σε ένα απομακρυσμένο νησί του Καναδά σχεδόν έξι εβδομάδες μετά την τελευταία φορά που τους είδαν.

Πρόκειται για τη Βρετανίδα Σάρα Πάκγουντ, 54 ετών, και τον Καναδό σύζυγό της, Μπρετ Κλίμπερυ, 70 ετών, οι οποίοι πιστεύεται ότι εγκατέλειψαν το γιοτ τους και πέθαναν πριν ξεβραστούν στο νησί Sable, γνωστό ως «νεκροταφείο του Ατλαντικού», ανατολικά της Νέας Σκωτίας στον Καναδά στις 12 Ιουλίου.

Το ζευγάρι δηλώθηκε εξαφανισμένο στις 18 Ιουνίου αφού έφυγε από τη Νέα Σκωτία με το γιοτ μήκους 13 μέτρων «Theros», στις 11 Ιουνίου. Στις 13 Ιουνίου ήταν το τελευταίο σήμα που μετέδωσε η συσκευή GPS του Μπρετ Κλίμπερυ, το οποίο τους έδειχνε 40 μίλια νοτιοδυτικά του νησιού Sable.

Ήταν καθ' οδόν προς τις Αζόρες, ένα σύμπλεγμα νησιών που ανήκουν στην Πορτογαλία στη μέση του Ατλαντικού, με το ταξίδι των 2.050 μιλίων (3.228 χλμ.) να προγραμματίζεται να διαρκέσει 21 ημέρες.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook, ο γιος του Κλίμπερυ, ο Τζέιμς, επιβεβαίωσε ότι το ζευγάρι πέθανε, λέγοντας ότι οι τελευταίες ημέρες ήταν «πολύ δύσκολες». Είπε ότι διεξάγεται έρευνα και ότι αναμένει εξέταση DNA. Είπε: «Ήταν καταπληκτικοί άνθρωποι και δεν υπάρχει τίποτα που θα ανακαλύψει το κενό που άφησαν πίσω τους».

Παραμένει άγνωστο τι συνέβη, αλλά η αστυνομία είπε ότι μια «πολυπρακτική» έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Μια θεωρία που διερευνούν οι ερευνητές είναι ότι το γιοτ χτυπήθηκε από διερχόμενο φορτηγό πλοίο που δεν αντιλήφθηκε τη σύγκρουση, σύμφωνα με τον καναδικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Saltwire.

Περισσότερα από 350 ναυάγια έχουν καταγραφεί στο νησί Sable - το οποίο είναι ακατοίκητο εκτός από το προσωπικό σε κυβερνητικούς σταθμούς διάσωσης - από το 1583, σύμφωνα με το Ναυτικό Μουσείο του Ατλαντικού.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε τυχαία σε μια στάση λεωφορείου στο Λονδίνο το 2015, όταν η Πάκγουντ ετοιμαζόταν να δωρίσει ένα νεφρό στην αδερφή της και ο Κλίμπερυ, ένας συνταξιούχος μηχανικός, επισκεπτόταν το Λονδίνο. Η ιστορία τους παρουσιάστηκε σε ένα άρθρο του 2020 «How We Met» στον Guardian, το οποίο περιέγραφε πώς ενώθηκαν με το κοινό τους πάθος για τα ταξίδια.

Όταν συναντήθηκαν, ο Μπρετ είπε στη Σάρα για το σκάφος του και το πάθος του για την ιστιοπλοΐα. Είπε: «Ήταν κάτι που πάντα ήθελα να κάνω, αλλά δεν είχα ποτέ χρόνο». Και πρόσθεσε: «Με πήγε στο πρώτο μου ταξίδι με γιοτ και μου άρεσε. Ο Μπρετ μου έκανε πρόταση γάμου στο σκάφος». Στη συνέχεια, το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2016 και η Πάκγουντ μετακόμισε στον Καναδά το 2018.

*Με πληροφορίες από Guardian

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή