Απόσυρση Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα: Και τώρα τι; – Το επόμενο βήμα των Δημοκρατικών

Καταιγιστικές εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την απόσυρση Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα, εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου.
AP.
1'

Απόψε (21/07), ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την κούρσα των εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό το γεγονός οδηγεί σε καταιγιστικές εξελίξεις στο Δημοκρατικό Κόμμα και κατ’ επέκταση τα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ενθαρρύνει την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις για το αξίωμα του επικεφαλής στο Δημοκρατικό Κόμμα. Όμως, τι προβλέπει το καταστατικό;

Πλέον, είναι πιθανό το κόμμα να ψηφίσει για να αλλάξει οιονδήποτε από τους κανόνες γύρω από την αντικατάσταση υποψηφίων. Προχθές (19/07), το τηλεοπτικό δίκτυο NBC παρουσίασε γράφημα για τι θα μπορούσε να συμβεί αν ο Μπάιντεν τερμάτιζε την υποψηφιότητα.

Στην πρώτη περίπτωση, οι περισσότεροι από 3.900 δεσμευμένοι αντιπρόσωποι συναντώνται στο συνέδριο και προχωρούν στην πρώτη τους ψηφοφορία.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής συναντά τους Δημοκρατικούς ηγέτες του Κογκρέσου και τους ηγέτες της Ένωσης Δημοκρατικών Κυβερνητών για να προτείνουν έναν αντικαταστάτη. Η πλήρης Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή ψηφίζει αυτήν την αντικατάσταση.

Αφού ο Μπάιντεν αποχώρησε πριν από τη 19η Αυγούστου, ημέρα της προγραμματισμένης κρίσιμης συνεδρίασης του κόμματος, μεμονωμένοι εκπρόσωποι θα κληθούν να επιλέξουν τον υποψήφιο του κόμματος στο βήμα του Συνεδρίου (ή κατά τη διάρκεια εικονικής ψηφοφορίας). Ως εκ τούτου, οι υποστηρικτές του είναι σε μεγάλο βαθμό οι υπεύθυνοι για την επιλογή του αντικαταστάτη του.

Σχετικές ειδήσεις