Παραίτηση Μπάιντεν: Το τοπίο για τη διάδοχη κατάσταση – Ποια ονόματα έχουν «τεθεί» στο τραπέζι

Οι Δημοκρατικοί, μετά την απόσυρση Μπάιντεν από διεκδίκηση δεύτερης θητείας στο αξίωμα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, αναζητούν νέο υποψήφιο.
AP.
1'

Η απόσυρση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, από την κούρσα εν όψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, προκάλεσε πολιτικό «σεισμό» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πέραν της Αντιπροέδρου, Κάμαλα Χάρις, την οποία ενθαρρύνει για το χρίσμα των Δημοκρατικών, από τις προηγούμενες μέρες έχουν «τεθεί» στο τραπέζι κι άλλα ονόματα σημαντικών πολιτικών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους Δημοκρατικούς προς τις εκλογές. Μεταξύ τους είναι Κυβερνήτες όπως ο Γκάβιν Νιούσομ της Καλιφόρνιας, η Γκρέτσεν Γουτίμερ του Μίσιγκαν και ο Τζος Σάπιρο της Πενσυλβάνιας.

Οι πληροφορίες προέρχονται από ανάλυση του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλέσθηκε επτά υψηλόβαθμες πηγές μέσα στην καμπάνια του Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο και τη διοικούσα επιτροπή του Δημοκρατικού κόμματος, όλες με γνώση του ζητήματος.

Άλλα ονόματα – «κλειδιά» είναι εκείνα των Τζέι Ρόμπερτ Πρίτσκερ (Κυβερνήτης του Ιλινόι) και Πιτ Μπούτιτζετζ (Υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης Μπάιντεν). Ακόμη, στο «κάδρο» υπάρχουν: ο Κυβερνήτης του Κεντάκι, Άντι Μπεσίαρ, ο Κυβερνήτης του Μέριλαντ, Γουές Μουρ, οι Γερουσιαστές Έιμι Κλόμπουσαρ, Κόρι Μπούκερ (είχαν θέσει υποψηφιότητα και στο παρελθόν) και Ράφαελ Γουόρνοκ, σύμφωνα με ανάλυση του BBC.

Σχετικές ειδήσεις