Το στρατόπεδο Τραμπ ανασυντάσσεται για το νέο αντίπαλο - «Ο Μπάιντεν θα έπρεπε να μας αποζημιώσει»

Το στρατόπεδο Τραμπ προετοιμαζόταν εδώ και αρκετό καιρό για το ενδεχόμενο απόσυρσης του Τζο Μπαίντεν

To ζεύγος Τραμπ
To ζεύγος Τραμπ
Associated Press
4'

Η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ πέρασε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο επιτιθέμενη στον Τζο Μπάιντεν, γελοιοποιώντας τις πολιτικές του, χλευάζοντας τις γκάφες του και απολαμβάνοντας μια ρεβάνς καθώς ένιωθε ότι κέρδιζε έδαφος.

Αλλά έχουν επίσης προετοιμαστεί εδώ και εβδομάδες για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Μπάιντεν από την κούρσα, εξαπολύοντας μια σειρά από επιθέσεις κατά της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις αμέσως μετά την ανακοίνωσή του Αμερικανού προέδρου ότι θα παραιτηθεί. Ο Μπάιντεν αμέσως μετά στήριξε τη Χάρις, η οποία κέρδισε γρήγορα την υποστήριξη των Δημοκρατικών για το χρίσμα του κόμματος.

«Να είστε βέβαιοι, είμαστε 100% έτοιμοι», δήλωσε ο δημοσκόπος του Τραμπ και ανώτερος σύμβουλος Τόνι Φαμπρίτσιο στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών την περασμένη εβδομάδα. Σημείωσε ότι οι ομιλητές στην εκδήλωση αναφέρονταν συχνά στην κυβέρνηση «Μπάιντεν-Χάρις» στις ομιλίες τους και είπε ότι η εκστρατεία είχε ετοιμάσει βίντεο κατά της Χάρις για να κάνει άμεση επίθεση στη σιδηρά κυρία των Δημοκρατικών σε περίπτωση που ο Μπάιντεν παραιτηθεί νωρίτερα.

Ωστόσο, η αλλαγή σκυτάλης λιγότερο από τέσσερις μήνες πριν από την ημέρα των εκλογών θέτει νέες προκλήσεις για την ομάδα του Τραμπ, η οποία μέχρι πρόσφατα είχε επικεντρωθεί στην αντίθεση του σθένους και της πνευματικής οξύτητας του πρώην προέδρου με εκείνη του Μπάιντεν. Ο Τραμπ θα αντιμετωπίσει τώρα ένα νέο αντίπαλο που δεν έχει ακόμη καθοριστεί σε μια στιγμή που οι ψηφοφόροι έχουν ξεκαθαρίσει ότι είναι απογοητευμένοι από τις τρέχουσες επιλογές τους και απελπισμένοι για νέες επιλογές. Ο Τραμπ αμφέβαλλε επίσης ότι ο Μπάιντεν έπασχε από COVID-19.

Σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «Truth Social», ο Τραμπ είπε: «Έτσι αναγκαζόμαστε να ξοδεύουμε χρόνο και χρήμα για να πολεμήσουμε τον απατεώνα Τζο Μπάιντεν και τις κακές του επιδόσεις στις δημοσκοπήσεις μετά από ένα τρομερό ντιμπέιτ και εγκαταλείπει τον αγώνα. Τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή».

«Δεν θα έπρεπε να αποζημιωθεί το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για απάτη, καθώς όλοι γύρω από τον Τζο, συμπεριλαμβανομένων των γιατρών του και των ψεύτικων ειδήσεων, γνώριζαν ότι δεν είναι ικανός να είναι υποψήφιος ή να είναι πρόεδρος;» είπε. Και πρόσθεσε: «Ο Τζο μόλις έπεσε νοκ άουτ, οπότε τώρα θα πρέπει να το κάνω τέταρτη φορά!» είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ είπε ότι η τηλεμαχία με τον Μπάιντεν, τον οποίο περιέγραψε ως τον «χειρότερο» πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, είχε προγραμματιστεί να μεταδοθεί στο ABC, κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο. «Τώρα που ο Τζο, δεν αποτελεί έκπληξη, παραιτήθηκε από την κούρσα, νομίζω ότι το ντιμπέιτ, με όποιον επιλέξουν οι Δημοκρατικοί της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, θα πρέπει να διεξαχθεί στο FoxNews, αντί για πολύ προκατειλημμένο ABC. Ευχαριστώ!» είπε ο Τραμπ.

Σε άλλη ανάρτηση, ο Τραμπ είπε: «Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι ο Τζο είχε Covid; Όχι, ήθελε να φύγει από τις 27 Ιουνίου, τη νύχτα της συζήτησης όπου εξαφανίστηκε εντελώς». «Αυτή ήταν η μεγάλη στιγμή στον πολιτικό θάνατο του Τζο Μπάιντεν. Αυτό ήταν το χρονικό σημείο που ο Τζο αποκαλύφθηκε για αυτό που είναι, ένας ανίκανος άνθρωπος που δεν έπρεπε ποτέ να γίνει πρόεδρος. Ο Τζο Μπάιντεν δεν είναι ικανός να υπηρετήσει - Καταστρέφει τη χώρα μας!». αυτός είπε.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές επέκρινε τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τον τερματισμό της υποψηφιότητάς του για επανεκλογή και ισχυρίστηκε ότι «όλοι γύρω από τον Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένων των γιατρών του, γνώριζαν ότι δεν ήταν ικανός να είναι υποψήφιος ή να είναι πρόεδρος».

Οι καυστικές του δηλώσεις ήρθαν αφού ο κ. Μπάιντεν, με μια εκπληκτική απόφαση στις 21 Ιουλίου, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος το 2024 και ενέκρινε την κα Χάρις, η οποία είναι τόσο ινδικής όσο και αφρικανικής καταγωγής. ως νέα υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η απόφαση του Μπάιντεν να προτείνει τη Χάρις ακολουθεί εβδομάδες έντονων πιέσεων από τους συναδέλφους του Δημοκρατικούς μετά την καταστροφική του επίδοση στο προεδρικό ντιμπέιτ εναντίον του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
08:34ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο TikToker Manolο