ΗΠΑ: Τι θα συμβεί στο εξής στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών; Η Κάμαλα Χάρις και οι... άλλοι

Ενώ οι Δημοκρατικοί συσπειρώνονται γύρω από την Κάμαλα Χάρις, πολλά μπορεί να συμβούν προτού εκλεγεί επίσημα υποψήφια του κόμματος για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

H Kάμαλα Χάρις
H Kάμαλα Χάρις
AP.
2'

Ο Τζο Μπάιντεν είχε ήδη κερδίσει 3.896 εκλέκτορες- πολύ περισσότερους από αυτούς που χρειαζόταν για να εξασφαλίσει την υποψηφιότητα του κόμματός του. Αλλά τώρα που είναι εκτός, δεν θα είναι απαραίτητα πιστοί στον νέο υποψήφιο.

Εναπόκειται στους εκλέκτορες να επιλέξουν τον νέο τους υποψήφιο. Έχουν προγραμματιστεί να συναντηθούν στο Σικάγο για το συνέδριο του κόμματος στις 19 Αυγούστου. Εάν το Δημοκρατικό Κόμμα δεν ενωθεί για να στηρίξει νέο υποψήφιο, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ανοιχτό συνέδριο για πρώτη φορά από το 1968.

Για να εξασφαλίσει την υποψηφιότητα του κόμματος, ένας υποψήφιος χρειάζεται 1.976 ψήφους αντιπροσώπων. Αυτό θα σήμαινε ότι οι εκλέκτορες θα ήταν ελεύθεροι να αποφασίσουν ποιον θα ψηφίσουν μεταξύ πολλών υποψηφίων, εάν προκύψουν.

Οι υποψήφιοι θα χρειάζονταν υπογραφές από τουλάχιστον 300 εκλέκτορες- όχι περισσότεροι από 50 από μία πολιτεία - για να εμφανιστεί το όνομά τους στο ψηφοδέλτιο. Θα υπάρξει ένας αρχικός γύρος ψηφοφορίας μεταξύ των 3.900 εκλεκτόρων, που θα περιλαμβάνει ψηφοφόρους που θεωρούνται πιστοί στο Δημοκρατικό κόμμα.

Εάν κανένας υποψήφιος δεν λάβει την πλειοψηφία των ψήφων μετά από αυτόν τον πρώτο γύρο, τότε θα διεξαχθούν περισσότεροι γύροι ψηφοφορίας. Αυτοί οι γύροι ψηφοφορίας θα περιλαμβάνουν υπερεκπροσώπους - αρχηγούς κομμάτων και εκλεγμένους αξιωματούχους - που θα ψηφίζουν όλοι μέχρι να επιλεγεί ένας υποψήφιος.

Καθώς αυξάνονταν οι εκκλήσεις για τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την κούρσα τις τελευταίες εβδομάδες, προέκυψαν μια σειρά από πιθανοί αντικαταστάτες, εκτός φυσικά από την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις την οποία στηρίζει ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ και παρουσιάζεται ως η φυσική επιλογή για την επόμενη ημέρα.

Η Δημοκρατική Κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ έχει αναφερθεί ως υποψήφια, αν και έχει δηλώσει ότι δεν θα σκεφτόταν να θέσει υποψηφιότητα εάν παραιτηθεί ο Μπάιντεν. Την Κυριακή, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του Μπάιντεν, είπε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί «για να εκλεγούν οι Δημοκρατικοί και να σταματήσει ο Ντόναλντ Τραμπ».

Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ, ο Υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζετσ και ο κυβερνήτης της Πενσυλβάνια Τζος Σαπίρο. Μερικοί από αυτούς τους υποψηφίους θα μπορούσαν να εξεταστούν για το ρόλο του αντιπροέδρου εάν η Χάρις κερδίσει τελικά την υποψηφιότητα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
08:34ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο TikToker Manolο