Οι επτά άνθρωποι με «πραγματικές υπερδυνάμεις» που ζουν ανάμεσά μας - Τι μπορούν να κάνουν

Επτά «υπεράνθρωποι» μοιράστηκαν τις δυνάμεις τους με το κοινό

Οι επτά άνθρωποι με «πραγματικές υπερδυνάμεις» που ζουν ανάμεσά μας - Τι μπορούν να κάνουν
BBC
5'

Ενώ οι «υπερδυνάμεις» μπορεί να αποτελούν υλικό της φαντασίας, υπάρχουν επτά άνθρωποι των οποίων οι αξιοσημείωτες ικανότητες έχουν αφήσει τους επιστήμονες άναυδους.

Μπορεί να μην είναι σαν αυτά που βλεπόυμε στις ταινίες, αλλά υπερβαίνουν κατά πολύ αυτό που θα μπορούσε να κάνει ένας συνηθισμένος άνθρωπος.

Αυτοί οι επτά άνθρωποι έχουν παράξενες και αξιοσημείωτες ικανότητες διαφόρων ειδών.

Δεν είναι σαφές πώς ακριβώς απέκτησαν τις ικανότητές τους, μπορεί είτε μέσω γενετικής, είτε μέσω εξάσκησης, είτε μέσω της δύναμης της θέλησης, είτε μέσω ενός συνδυασμού και των τριών.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι όλοι τους είναι αξιοσημείωτοι.

Ας τους δούμε αναλυτικότερα:

Prahlad Jani

prahlad-jani.jpg

Ο Prahlad Jani επίσης γνωστός ως Mataji και Chunriwala Majaji και ήταν ένας πνευματικός μοναχός από την Ινδία που έζησε από το 1929 μέχρι το 2020.

Ο Prahlad ισχυριζόταν ότι μπορούσε να ζει χωρίς φαγητό ή νερό, λέγοντας ότι η ινδουιστική θεά Amba τον συντηρούσε.

Δύο τεστ που πραγματοποιήθηκαν στον μοναχό, ένα το 2003 για 10 ημέρες και ένα άλλο το 2010 για 15 ημέρες, διαπίστωσαν ότι δεν κατανάλωνε τροφή ή νερό ούτε πήγαινε στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια των περιόδων του τεστ.

Παρ' όλα αυτά, ορισμένοι γιατροί εξέφρασαν σκεπτικισμό για τις δοκιμές, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του να μην τρώει για μέρες και του να μην τρώει για χρόνια.

Wim Hof

wim-hof.jpg

Ο Wim Hof επίσης γνωστός ως «Άνθρωπος του Πάγου» μπορεί να αντέξει σε θερμοκρασίες ψύχους για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το 2000, ο 64χρονος Hof κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη διάρκεια κολύμβησης κάτω από πάγο, καθώς και για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που το σώμα έρχεται σε πλήρη επαφή με τον πάγο.

Αυτό έγινε για ένα εκπληκτικό χρονικό διάστημα των 44 λεπτών.

Όχι μόνο μπορεί να αντέξει το κρύο, αλλά ο Hof μπορεί επίσης να αποφύγει να αρρωστήσει μετά την έκθεσή του στο κρύο για τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Το 2011, ο Dr. Peter Pickkers έγραψε ότι «μέσω της τεχνικής του διαλογισμού του Hof» τα φλεγμονώδη κύτταρα του «έχουν κατασταλεί περισσότερο από το 1/3 έως το μισό σε σύγκριση με τα φυσιολογικά άτομα».

Natasha Demkina

natasha-demkina.jpg

Η Natasha Demkina έχει μια αρκετά διαφορετική ικανότητα από το να αντέχει την πείνα ή το κρύο.

Για την ακρίβεια, η 37χρονη ισχυρίζεται ότι μπορεί να βλέπει μέσα στο σώμα των ανθρώπων.

Αυτό σημαίνει ότι υποτίθεται ότι μπορεί να βρει τυχόν προβλήματα με όργανα ή ιστούς σε κάποιον.

Ο ασυνήθιστος αυτός ισχυρισμός οδήγησε στο να δοθεί στη Natasha το παρατσούκλι «το κορίτσι με τα μάτια με ακτίνες Χ».

Φυσικά έγιναν δοκιμές για να διαπιστωθεί αν όντως μπορούσε να κάνει αυτό που ισχυριζόταν, και τον Ιανουάριο του 2004 εντόπισε την πηγή ενός πονεμένου αστραγάλου στην εκπομπή «This Morning» της βρετανικής τηλεόρασης.

Το 2005 βρήκε τέσσερις από τις επτά ιατρικές διαγνώσεις όταν οι ερευνητές του CSI την μελέτησαν.

Όμως το σκορ τέσσερα στα επτά οδήγησε ορισμένους επιστήμονες να σκεφτούν ότι δεν είχε πραγματικά ικανότητες, καθώς αυτό είναι ένα αρκετά χαμηλό ποσοστό που μπορεί να οφείλεται στην τύχη.

Υπήρξαν επίσης κάποιες φορές που αναγνώρισε λάθος κάποια ζητήματα με τον Chris Steele του This Morning, συμπεριλαμβανομένων των πέτρων στα νεφρά, του παγκρέατος και του στομάχου.

David Browning Smith

david-smith.jpg

Ο David Smith είναι 44 ετών και τον έχουν αποκαλέσει «ο πιο ευλύγιστος άνθρωπος στον πλανήτη» και «Αγόρι Λάστιχο».

Οι ικανότητές του στην παραμόρφωση του σώματος του, του έχουν εξασφαλίσει επτά παγκόσμια ρεκόρ Guinness για τα αξιοσημείωτα κατορθώματά του.

Στην περίπτωση του David, η «υπερδύναμη» του εξηγήθηκε από τους γιατρούς, οι οποίοι τον διέγνωσαν με μια γενετική πάθηση, το σύνδρομο υπερκινητικότητας Ehlers-Danlos.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη κινητικότητα των αρθρώσεων, καθώς η πάθηση επηρεάζει τον συνδετικό ιστό.

Ωστόσο, ενώ στην περίπτωση του David ο σύνδρομος έδωσε υπερκινητικότητα, μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρό χρόνιο πόνο στις αρθρώσεις, λεπτό ελαστικό δέρμα και προβλήματα με τα εσωτερικά όργανα.

Stephen Wiltshire

stephen-wiltshire.jpg

Ο αρχιτέκτονας καλλιτέχνης από τη Βρετανία Stephen Wiltshire έχει μια απίστευτα ακριβής φωτογραφική μνήμη.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αναδημιουργήσει ένα ολόκληρο κτίριο ή ακόμη και ένα αστικό τοπίο σχεδόν τέλεια αφού το δει μόνο μία φορά.

Ben Underwood

ben-underwood.jpg

Ως νεαρό αγόρι, ο Underwood διαγνώστηκε με μια μορφή καρκίνου που ονομάζεται ρετινοβλάστωμα, πράγμα που σημαίνει ότι έπρεπε να του αφαιρεθούν τα μάτια.

Όταν ήταν επτά ετών ισχυρίστηκε ότι κάνοντας κλικ με τη γλώσσα του μπορούσε να «βλέπει» τον κόσμο σαν δελφίνι.

Θεωρητικά είναι δυνατόν να μάθουν οι άνθρωποι τον ηχοεντοπισμό, αλλά ο Underwood θεωρήθηκε ότι ήταν ιδιαίτερα καλός σε αυτό.

Δυστυχώς, όμως, ο Underwood πέθανε σε ηλικία μόλις 16 ετών, όταν ο καρκίνος του επανήλθε.

Ngoc Thai

Ngoc-Thai.jpg

Ο Βιετναμέζος αγρότης Ngoc Thai ισχυρίζεται ότι δεν έχει κοιμηθεί καθόλου από το 1973.

Ο 81χρονος ανέφερε ότι απλά ένιωθε λίγο «γκρινιάρης» αφού για δεκαετίες δεν κοιμόταν καθόλου, αναφέρει το μέσο ενημέρωσης Giao Duc Thoi Dai.

Μερικοί άνθρωποι έχουν μια πάθηση όπου δεν μπορούν να κοιμηθούν και πεθαίνουν ως αποτέλεσμα, αλλά ο Ταϊλανδός ισχυρίζεται ότι επιβίωσε για χρόνια.

Παρόλα αυτά, η περίπτωση δεν έχει μελετηθεί διεξοδικά, οπότε ποιος ξέρει πώς καταφέρνει να παραμένει ξύπνιος χωρίς καν να παίρνει έναν υπνάκο.

Πηγή: unilad.com

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή