Κάμαλα Χάρις: Ποιος είναι ο αγαπημένος της, Ντάγκλας Έμχοφ - Γνωρίστηκαν σε... ραντεβού στα τυφλά

Ποιος είναι ο Ντάγκλας Έμχοφ, ο σύζυγος της Κάμαλα Χάρις; Ο γνωστός δικηγόρος και πατέρας δύο παιδιών είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Αν κερδίσει τη μάχη για το χρίσμα και στη συνέχεια την προεδρία θα γίνει ο πρώτος «πρώτος κύριος» στην ιστορία της χώρας

Κάμαλα Χάρις: Ποιος είναι ο αγαπημένος της, Ντάγκλας Έμχοφ - Γνωρίστηκαν σε... ραντεβού στα τυφλά
AP
6'

O Νταγκλας Έμχοφ, σύζυγος της αντιπροέδρου Kάμαλα Χάρις εξέδωσε μια δήλωση ευχαριστώντας τον πρόεδρο Μπάιντεν και την πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν για την υποστήριξή τους. «Είμαι βαθιά ευγνώμων στον @POTUS και στη @FLOTUS για τα χρόνια της φιλίας και της υποστήριξής τους», δημοσίευσε στην πλατφόρμα X.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι ένας αληθινός πατριώτης που οδηγεί το έθνος μας με ειλικρίνεια, ευπρέπεια και ακεραιότητα. Μαζί με την αντιπρόεδρο, έχουν αγωνιστεί ακούραστα για τις οικογένειες και τις κοινότητες, προσφέροντας για τους Αμερικανούς σε όλη τη χώρα μας. Είμαι τόσο περήφανος για τα επιτεύγματά τους και ευγνώμων για την ηγεσία τους».

Η Κάμαλα Χάρις, πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ από την Καλιφόρνια και η πρώτη γυναίκα που υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, προετοιμάζεται για τον πολιτικό αγώνα της ζωής της ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου. Οι σύμμαχοί της έχουν εξαπολύσει αγώνα δρόμου τις τελευταίες ώρες για να βεβαιωθούν ότι θα κερδίσει το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος και θα αντιμετωπίσει κατά μέτωπο τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ.

Καθώς η πόλωση κυριαρχεί στις ειδήσεις, έχει επίσης ανανεωθεί το ενδιαφέρον για το πολιτικό ιστορικό και την προσωπική ζωή της αντιπροέδρου. Σε πρώτο πλάνο η σχέση της με τον Ντάγκλας Έμχοφ, τον σύζυγό της και τον πρώτο «δεύτερο κύριο» της χώρας. Όταν ο Μπάιντεν και η Χάρις κέρδισαν τις τελευταίες προεδρικές εκλογές, τον Νοέμβριο του 2020, ο Έμχοφ αντέδρασε με μια εγκάρδια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο X (πρώην Twitter), στην οποία φαίνεται να αγκαλιάζει τη σύζυγό του. «Τόσο περήφανος για σένα», έγραψε.

Επιβεβαίωσε τον τίτλο του δεύτερου κυρίου, ανοίγοντας λογαριασμό στα social media. Από τον Ιούλιο του 2024, το βιογραφικό του αναφέρει: «Δεύτερος κύριος των Ηνωμένων Πολιτειών. Αφοσιωμένος μπαμπάς. Περήφανος σύζυγος της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις». Ο ίδιος υπήρξε συνεργάτης στη δικηγορική εταιρεία DLA Piper, όπου εκπροσώπησε «μεγάλες εγχώριες και διεθνείς εταιρείες και μερικά από τα σημερινά άτομα υψηλόβαθμου προφίλ και παράγοντες επιρροής σε περίπλοκες δικαστικές διαφορές επιχειρήσεων, ακινήτων και πνευματικής ιδιοκτησίας», σύμφωνα με τη διαγραμμένη πλέον βιογραφία του στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η εμπειρία του στην αίθουσα του δικαστηρίου περιλαμβάνει την υπεράσπιση «μιας ομάδας εταιρειών παραγωγής σε μια διαμάχη ασφαλιστικής κάλυψης για ένα αεροπορικό ατύχημα με μεγάλη δημοσιότητα σε μια πρόσφατη μεγάλη ταινία» και την εκπροσώπηση περισσότερων από 50 παραγωγών. Μετά την εκλογή του Μπάιντεν και της Χάρις, αποφάσισε να εγκαταλείψει οριστικά την εταιρεία και πέρασε στη διδασκαλία.

Ο δεύτερος κύριος άρχισε να διδάσκει στο Νομικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν στην Ουάσιγκτον, όπου δίδαξε ένα μάθημα για διαφωνίες δικαίου ψυχαγωγίας. Υπηρέτησε επίσης ως διακεκριμένος συνεργάτης στο Νομικό Ινστιτούτο του Τζορτζτάουν για το Τεχνολογικό Δίκαιο & Πολιτική.

Ο ίδιος και η Κάμαλα γνωρίστηκαν σε ένα ραντεβού στα τυφλά. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο Έμχοφ και η Κάμαλα Χάρις γνωρίστηκαν αφού η σύμβουλος δημοσίων σχέσεων Chrisette Hudlin τους έστησε σε ένα ραντεβού στα τυφλά το 2013, όταν η Χάρις ήταν γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνια. Μόλις ένα χρόνο αργότερα, οι δυο τους παντρεύτηκαν.

Παντρεύτηκαν στο δικαστήριο της Σάντα Μπάρμπαρα στις 22 Αυγούστου του 2014. Η τελετή ήταν μικρή και οικεία. Το SFGate ανέφερε όλες τις αξιοσημείωτες λεπτομέρειες: Ο Έμχοφ και η Χάρις τίμησαν ο ένας την κληρονομιά του άλλου (αυτός φορώντας μια γιρλάντα λουλουδιών, φόρο τιμής στην Ινδική κληρονομιά της και εκείνη σπάζοντας ένα ποτήρι, ένα νεύμα στην εβραϊκή του κληρονομιά), η ανιψιά της Χάρις διάβασε το ποίημα της Μάγια Αγγέλου «Touched by an Angel», ενώ η Χάρις φόρεσε ένα χρυσό φόρεμα από έναν καλιφορνέζο σχεδιαστή. Ο πρώτος χορός του ζευγαριού ήταν το «Like a Star» της Corinne Bailey Rae.

Ο Ντάγκλας έχει δύο ενήλικα παιδιά από προηγούμενο γάμο. Ο γιος και η κόρη του Κόουλ και Έλα, αποκαλούν τη Χάρις «Μομάλα», σύμφωνα με ένα άρθρο του 2019 που έγραψε η πρώην γερουσιαστής για το Elle, σχετικά με την εμπειρία της. Αποκάλυψε τότε ένα χαιδευτικό που θα κυριαρχούσε σε πολλά πρωτοσέλιδα που ακολούθησαν.
«Όταν παντρευτήκαμε, ο Κόουλ, η Έλλα και εγώ συμφωνήσαμε ότι δεν μας άρεσε ο όρος "μητριά". Αντίθετα, τα παιδιά βρήκαν το όνομα "Μομάλα" (από το μαμά, mum και το Καμάλα)

Έκτοτε αποτελούν την επιτομή της σύγχρονης αμερικανικής «μεικτής» οικογένειας, μια εικόνα που προέβαλαν τα μέσα ενημέρωσης και μια εικόνα που απασχόλησε πολλές στήλες σε περιοδικά και εφημερίδες.

O σύντροφός της υποστήριξε ενεργά κάθε προσπάθεια της Χάρις και κάθε της στόχο. Από το να βγάζει «σέλφι» μπροστά στις τηλεοπτικές της εμφανίσεις, μέχρι την προεκλογική της εκστρατεία, ο ενθουσιασμός του Έμχοφ δεν φάνηκε ποτέ να μειώνεται από τη στιγμή που εκείνη ήθελε να γίνει υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020, πριν κερδίσει ο Μπάιντεν και της ζητήσει να γίνει αντιπρόεδρός του.

Την υποστήριξε ενεργά σε κάθε της βήμα. Το 2020, μοιραζόταν συχνά στο Instagram στιγμιότυπα από τις στάσεις της εκστρατείας Μπάιντεν-Χάρις σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ μίλησε και ο ίδιος σε προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Στα τέσσερα χρόνια από τότε, η υποστήριξή του δεν σταμάτησε ποτέ. Φέτος, ο Έμχοφ με περηφάνια υπερασπίστηκε εκ νέου τη σύζυγό του, καθώς εκείνη και ο Μπάιντεν αντιμετώπισαν ξανά τον Τραμπ. «Τα τελευταία τρία χρόνια, έχω δει τον @POTUS και τον @VP να πολεμούν για τον αμερικανικό λαό – και δεν έχουν τελειώσει ακόμα», έγραφε στο X στις 12 Ιουλίου, δίπλα σε μια φωτογραφία του Μπάιντεν και του Χάρις.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
13:29ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Χανιά

13:29ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Χανιά