Νέα Ζηλανδία: Σάλος με την πώληση «σετ αυτοκτονίας»

Το Γραφείο Πρόληψης Αυτοκτονιών της Νέας Ζηλανδίας ζήτησε από τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου
Φωτ.: Unsplash
1'

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας έχει διαπιστώσει μια σύνδεση μεταξύ τεσσάρων θανάτων στη χώρα με την πώληση «σετ αυτοκτονίας» που αγοράζονται διαδικτυακά από τους ιστότοπους ενός πρώην Καναδού σεφ.

Όπως αναφέρει η γαλλική Le Figaro, τρεις μαθητές, ηλικίας 18 έως 21 ετών, και ένας 40χρονος προπονητής αθλημάτων αυτοκτόνησαν με κιτ που αγόρασαν από εταιρείες που συνδέονται με τον Κένεθ Λο, ο οποίος κατηγορήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στον Καναδά για φόνο εκ προμελέτης, σύμφωνα με την αστυνομική της δικαστικής αστυνομίας Alexandra Cunningham που ηγήθηκε της έρευνας. .

Το Γραφείο Πρόληψης Αυτοκτονιών της Νέας Ζηλανδίας ζήτησε από τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου να αποκλείσουν τους ιστότοπους του Κένεθ Λο στη Νέα Ζηλανδία. Σύμφωνα με την καναδική αστυνομία, ο Κένεθ Λο έστειλε περισσότερα από 1.200 δέματα που περιείχαν ένα «κιτ αυτοκτονίας» σε περίπου 40 χώρες.

Πολλές άλλες χώρες επλήγησαν

Συνελήφθη τον Μάιο του 2023 επειδή πούλησε μια ουσία που χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων στο Διαδίκτυο από τα τέλη του 2020, στοχεύοντας ευάλωτα άτομα. Τον περασμένο Ιανουάριο, ο 50χρονος κατηγορήθηκε για 14 φόνους εκ προμελέτης στον Καναδά και 14 άλλες κατηγορίες για βοήθεια και παροχή συμβουλών αυτοκτονίας. Τα θύματα ήταν ηλικίας από 16 έως 36 ετών.

Έχοντας ειδοποιηθεί από την Ιντερπόλ, αρκετές άλλες χώρες ξεκίνησαν έρευνες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τουλάχιστον 272 άνθρωποι αγόρασαν προϊόντα από τους ιστότοπους του Κένεθ Λο και 88 από αυτούς πέθαναν, σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία. Στην Ιταλία, εννέα αγοραστές έχουν εντοπιστεί και τουλάχιστον ένας από αυτούς έχει πεθάνει.