Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απαγορεύονται οι διαδηλώσεις – Φυλάκισαν 57 Μπαγκλαντεσιανούς

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απαγορεύονται οι διαδηλώσεις.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απαγορεύονται οι διαδηλώσεις – Φυλάκισαν 57 Μπαγκλαντεσιανούς
TWITTER.
1'

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδίκασαν 57 Μπανγκλαντεσιανούς σε βαριές ποινές φυλάκισης για διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησής τους, στο έδαφος των Εμιράτων, όπου απαγορεύονται οι διαδηλώσεις.

Τρεις από αυτούς καταδικάσθηκαν σε ισόβια κάθειρξη, άλλοι 53 σε 10 χρόνια κάθειρξη και ένας έως 11 χρόνια για οργάνωση και συμμετοχή σε συγκεντρώσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Wam, ενόσω οι αιματηρές αναταραχές συγκλονίζουν το Μπανγκλαντές.

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων ηγετών της αντιπολίτευσης, συνελήφθησαν στη Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, μετά τα βίαια επεισόδια που «ξέσπασαν» κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων τις τελευταίες ημέρες κατά των ποσοστώσεων στις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (22/07) η αστυνομία.

Οι διαδηλώσεις άρχισαν στις αρχές Ιουλίου, με αίτημα να τροποποιηθεί το σύστημα των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα. Σήμερα, περίπου οι μισές θέσεις προορίζονται για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως τα παιδιά των βετεράνων του απελευθερωτικού πολέμου της χώρας απέναντι στο Πακιστάν. Η κοινωνική κρίση μετετράπη σε πολιτική για την Πρωθυπουργό, Σεΐχ Χασίνα, η οποία αποδοκιμάζεται στους δρόμους της πρωτεύουσας με το σύνθημα «Κάτω η δικτάτορας».

Οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών φοιτητών και αστυνομίας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 147 ανθρώπους, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Με βάση καταμέτρηση του AFP, τουλάχιστον 163 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στα βίαια επεισόδια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή