Ο «ειδικός ρόλος» της Κάμαλα Χάρις: Θα αποσοβήσει την κατάρρευση των Δημοκρατικών;

Παρά τις προσπάθειες της Κάμαλα Χάρις, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να έχει αυτή τη στιγμή το προβάδισμα και πολλοί πιστεύουν ότι είναι ο επικρατέστερος για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.   

Ο «ειδικός ρόλος» της Κάμαλα Χάρις: Θα αποσοβήσει την κατάρρευση των Δημοκρατικών;
3'

Καθώς πλησιάζουν οι επόμενες προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι φήμες για την υποψηφιότητα της Καμάλα Χάρις για το χρίσμα των Δημοκρατικών πληθαίνουν. Η Χάρις, γνωστή για την εμπειρία της και την αποφασιστική της προσέγγιση στα θέματα δικαιοσύνης. Αναμένεται να διατηρήσει και ενδεχομένως να ενισχύσει τα ποσοστά του Τζο Μπάιντεν. Αυτό είναι ιδιαίτερα πιθανό να συμβεί με την προσέλκυση των νέων, αναποφάσιστων ψηφοφόρων, οι οποίοι αποτελούν κρίσιμο παράγοντα στις επερχόμενες εκλογές.

Η Χάρις αναμένεται να αναδείξει το πρόσωπο της αυστηρής εισαγγελέως για να αντιμετωπίσει το πρόγραμμα του Ντόναλντ Τραμπ στο μεταναστευτικό και στην εγκληματικότητα. Η εμπειρία της στον τομέα αυτό μπορεί να της δώσει το πλεονέκτημα να πείσει τους ψηφοφόρους ότι είναι ικανή να χειριστεί αυτές τις κρίσιμες υποθέσεις, συγκριτικά με τον Τζο Μπάιντεν.

Ωστόσο, υπάρχει η αίσθηση ότι η Χάρις δεν έρχεται για να ηγηθεί των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά για να ελέγξει την καταστροφή που απειλεί το Δημοκρατικό Κόμμα. Η υποψηφιότητά της στοχεύει επίσης να κερδίσει εκείνους τους ψηφοφόρους που δεν επιθυμούν ούτε τον Τραμπ ούτε τον Μπάιντεν για πρόεδρο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το 80% των Δημοκρατικών που ψήφισαν το 2020 θα ψηφίσουν ξανά. Αν η Χάρις καταφέρει να αυξήσει αυτό το ποσοστό κατά 10 μονάδες, η δυναμική της υποψηφιότητάς της θα ενισχυθεί σημαντικά.

Παρά τις προσπάθειές της, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να έχει αυτή τη στιγμή το προβάδισμα και πολλοί πιστεύουν ότι είναι ο επικρατέστερος για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η κατάσταση αυτή θέτει σε δοκιμασία το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο πρέπει να αναζητήσει νέες στρατηγικές για να ανακτήσει τη δυναμική του.

Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις επερχόμενες εκλογές θεωρείται από πολλούς ως μια εξέλιξη που θα ωφελήσει τους Αμερικανούς, καθώς έχει σαφές προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Ο Τραμπ είναι γνωστός για την αποφασιστικότητα και την άμεση προσέγγισή του στα ζητήματα, χαρακτηριστικά που εκτιμώνται από τους υποστηρικτές του. Η ατζέντα του επικεντρώνεται στην ενίσχυση της οικονομίας, μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων και πολιτικών που στοχεύουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενώ παράλληλα δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας. Οι προτάσεις του για μείωση της γραφειοκρατίας και προώθηση της ελευθερίας των επιχειρήσεων έχουν επίσης βρει απήχηση σε πολλούς Αμερικανούς, οι οποίοι πιστεύουν ότι η επανεκλογή του θα φέρει σταθερότητα και ανάπτυξη στη χώρα.

Ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, είτε Δημοκρατικοί είτε Ρεπουμπλικάνοι, η Ελλάδα παραμένει ένας σταθερός πυλώνας και απαραίτητος σύμμαχος για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η στρατηγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών ενισχύθηκε σημαντικά το 2018 επι προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ, με την Ελλάδα να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην περιοχή. Παρά τις καλές σχέσεις με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Ντόναλντ Τραμπ έθεσε όρια και κυρώσεις στην Τουρκία, ενισχύοντας τη θέση της Ελλάδας, ως αξιόπιστος εταίρος των ΗΠΑ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή