Τζο Μπάιντεν: Όργιο φημών για την υπογραφή στην επιστολή παραίτησης

Θεωρίες συνομωσίας κάνουν τον γύρο του διαδικτύου σχετικά με την επιστολή παραίτησης του Τζο Μπάιντεν.

Τζο Μπάιντεν: Όργιο φημών για την υπογραφή στην επιστολή παραίτησης
AP.
1'

Διεθνείς αντιδράσεις προκάλεσε η απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα των ΗΠΑ, μέσω επιστολής την οποία δημοσίευσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, το βράδυ της Κυριακής 21 Ιουλίου.

Την ώρα που το ενδιαφέρον στρέφεται στην επόμενη μέρα των Δημοκρατικών στον δρόμο για την κάλπη της 5ης Νοεμβρίου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ασχολούνται με θεωρίες... συνωμοσίας.

Μια από αυτές που σαρώνει αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο, έχει να κάνει με την υπογραφή στην επιστολή παραίτησης που ανήρτησε ο Τζο Μπάιντεν στο X.

Όπως υποστηρίζει ο δισεκατομμυριούχος Bill Ackman η συγκεκριμένη υπογραφή στο κάτω μέρος της επιστολής ενδέχεται να μην ανήκει στον Αμερικανό πρόεδρο, αναδημοσιεύοντας μια ανάρτηση ενός άλλου χρήστη στο Χ.

Συγκρίνοντας παλαιότερες υπογραφές που έχει μοιραστεί στο παρελθόν ο Τζο Μπάιντεν, οι χρήστες σχολιάζουν ότι υπάρχει μια διαφορά. «Κοιτάξτε το B, εντελώς διαφορετικό μεταξύ της τελευταίας (σ.σ υπογραφής) και των προηγούμενων», ισχυρίζονται.

ypografh.jpg

«Λοιπόν τώρα το ερώτημα δεν είναι μόνο ποιος έγραψε την επιστολή, αλλά ποιος την υπέγραψε; Αυτό μοιάζει πραγματικά με πραξικόπημα », γράφουν άλλοι χρήστες.

Ενώ άλλοι σχολίασαν ότι χωρίς καμία φυσική απόδειξη ότι υπέγραψε την επιστολή, είτε βίντεο είτε φωτογραφία, δεν θα πιστέψουν ποτέ ότι την υπέγραψε.

Να σημειωθεί ότι πρόεδρος βρισκόταν απομονωμένος με τον Covid στο εξοχικό του στο Ντέλαγουερ, όταν η ομάδα του συνέταξε την επιστολή.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή