Το Κουβέιτ «βράζει»: Ο υδράργυρος φτάνει τους 54℃ και προκαλεί απόγνωση – «Καίγεται το δέρμα μου»

Οι ακραία υψηλές θερμοκρασίες και οι ελάχιστες βροχοπτώσεις προκαλούν… ασφυξία στους κατοίκους του Κουβέιτ.

Το Κουβέιτ «βράζει»: Ο υδράργυρος φτάνει τους 54℃ και προκαλεί απόγνωση – «Καίγεται το δέρμα μου»
arabianbusiness.com
2'

Η πόλη του Κουβέιτ στη Μέση Ανατολή θεωρείται η θερμότερη στη γη, όπου ο υδράργυρος «σπάει» τα κοντέρ, αφού ξεπερνά ακόμη και τους από 50℃.

Πρόκειται για μία τσιμεντένια μητρόπολη και ως εκ τούτου, η ζέστη διατηρείται. Η πόλη, η οποία είναι γνωστή για τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου της, έχει επίσης ελάχιστες βροχοπτώσεις, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα.

Η υψηλότερη θερμοκρασία που κατεγράφη από τον μετεωρολογικό σταθμό Mitribah του Κουβέιτ, ο οποίος βρίσκεται περίπου 90 λεπτά έξω από την πόλη του Κουβέιτ, είναι 54℃.

Η έλλειψη υγρασίας έχει οδηγήσει σε αμμοθύελλες που γίνονται εντονότερες κάθε χρόνο, κάνοντας τη ζέστη αφόρητη.

Τα 3 εκατ. κατοίκων της πόλης του Κουβέιτ τείνουν να μένουν σε εσωτερικούς χώρους σε κλιματιζόμενα σπίτια, αυτοκίνητα και γραφεία και περιορίζουν τον χρόνο που περνούν έξω. Υπάρχουν, επίσης, πολλά εσωτερικά εμπορικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένου ενός ολόκληρου δρόμου με φοίνικες.

Το αντηλιακό και το κρύο ντους είναι φυσικά απαραίτητα – αν και ο ήλιος μπορεί να ζεστάνει τους σωλήνες, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και το κρύο νερό είναι αρκετά ζεστό. Η κυβέρνηση του Κουβέιτ επέτρεψε, επίσης, να γίνονται κηδείες τη νύχτα αντί για την ημέρα, προκειμένου να αποφεύγεται η υπερέκθεση στον ήλιο.

«Είναι αφόρητο, λούζεσαι στον ιδρώτα»

«Είναι αφόρητο, η θερμοκρασία φτάνει τους 50℃. Ξυπνάω στις 07:00 το πρωί, λουσμένη στον ιδρώτα. Όταν πας για μπάνιο, βρίσκεις πολύ ζεστό νερό. Σαν να έχεις σάουνα», λέει πολίτης του Κουβέιτ. «Καίει το δέρμα μου, είναι σαν να κρατά κάποιος πιστολάκι μαλλιών. Μάλιστα, έπρεπε να φορέσω παντελόνι και να κατεβάσω τα μανίκια μου», αποκαλύπτει άλλος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή