Αυτοσχέδιος ανεμόμυλος τινάζει την μπάνκα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Ανεμόμυλος βασισμένος σε ένα υπόδειγμα του 12ου αιώνα που λειτουργεί και ως ανεμογεννήτρια
2'

Ένας άνδρας κατασκεύασε έναν ανεμόμυλο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον κήπο του.

Οι ανεμογεννήτριες, που συχνά αποκαλούνται από συνήθεια ανεμόμυλοι, παράγουν ηλεκτρική ενέργεια κινητικά από τη δύναμη του ανέμου. Ωστόσο, ένας Άγγλος περιέπλεξε ακόμη περισσότερο τα πράγματα κατασκευάζοντας... και τα δύο.

Συγκεκριμένα κατασκεύασε έναν ανεμόμυλο βασισμένο σε ένα υπόδειγμα του 12ου αιώνα που λειτουργεί και ως ανεμογεννήτρια. Καθισμένος στον κήπο του, πιστεύει ότι μπορεί να τροφοδοτήσει ολόκληρο το σπίτι του.

Ο Gareth Ross Buddell κατασκεύασε το έργο αυτό στον κήπο του σπιτιού του στο Swindon. Το επόμενο βήμα του είναι να δοκιμάσει τις δυνατότητές της σε μια ανεμοδαρμένη πλαγιά, όπου, όπως εξηγεί, περισσότερες από 10.000 τέτοιες κατασκευές θα ήταν κάποτε ορατές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Νομίζω ότι θα έδειχναν φανταστικά», δήλωσε στο αγγλικό μέσο ενημέρωσης SWNS, δείχνοντας προς την πλαγιά του λόφου. «Θα μπορούσατε να τις χρησιμοποιήσετε για να αντλείτε νερό για τις φάρμες ή για θέρμανση ή θα μπορούσατε να περάσετε μια γραμμή μέχρι το σχολείο και να έχετε δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για το σχολείο».

Για να διασφαλίσει ότι τα σχέδιά του βασίζονται σε ιστορικά πρωτότυπα, ο Gareth αγόρασε πάνω από 1.700 τοπογραφικά σχέδια του ανεμόμυλου Bourn στο Cambridgeshire, προσέγγισε τις διαστάσεις και στη συνέχεια ανακατασκεύασε ένα αντίγραφο σε μέγεθος τετάρτου στον κήπο του.

Ο Gareth βασίστηκε στις δεξιότητες και την εκπαίδευσή του ως κλασικός ναυπηγός σκαφών στη Σχολή Ναυτιλίας του Falmouth, οι οποίες τον εξυπηρετούν και στην πρωινή του δουλειά, την επισκευή επίπλων. Ο ανεμόμυλος είναι κατασκευασμένος κυρίως από πράσινη βελανιδιά και μπορεί να περιστρέφεται ώστε να κατευθύνεται προς τον άνεμο. Έραψε μόνος του τα πανιά από μια κουρτίνα που αγόρασε από ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών.