Μισέλ Ομπάμα: Οργιάζουν οι φήμες οτι θα μπει στην κούρσα των Δημοκρατικών

Μισέλ Ομπάμα: Το όνομα της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ επανήλθε στο προσκήνιο μετά την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών
To ζεύγος Ομπάμα
AP.
2'

Το όνομα της Μισέλ Ομπάμα εξακολουθεί να αιωρείται στο περιθώριο των συζητήσεων για το ποιος θα πρέπει να αντικαταστήσει τον Τζο Μπάιντεν ως υποψήφιος για την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος. Η πρώην πρώτη κυρία παραμένει πολύ δημοφιλής στους κύκλους των Δημοκρατικών και η προοπτική να είναι υποψήφια εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο φαίνεται να έχει προκαλέσει κάποιες ανησυχίες και στους Ρεπουμπλικάνους. Και ενώ δεν έχει δηλώσει προηγουμένως ότι θα την ενδιέφερε η κορυφαία θέση - το αντίθετο, στην πραγματικότητα - η αποχώρηση του Μπάιντεν από την κούρσα έχει προκαλέσει νέες εικασίες.

Η Μισέλ Ομπάμα είναι γνωστή από την εποχή που ο σύζυγός της ήταν πρόεδρος και θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ισχυρός αντίπαλος του Τραμπ. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση της Ipsos διαπίστωσε ότι είναι η μόνη υποθετική υποψήφια που μπορεί να κονταροχτυπηθεί με τον υποψήφιορτων Ρεπουμπλικανών και ήταν επίσης στην κορυφή των δημοσκοπήσεων μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Ο Μπαράκ Ομπάμα εξήρε τα επιτεύγματα του Μπάιντεν δεν ακολούθησε ωστόσο το παράδειγμα του προέδρου στην υποστήριξη της Κάμαλα Χάρις.

«Προς το παρόν, η Μισέλ και εγώ θέλουμε απλώς να εκφράσουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας στον Τζο και την Τζιλ που μας οδήγησαν τόσο επιδέξια και θαρραλέα σε αυτές τις επικίνδυνες στιγμές - και για τη δέσμευσή τους στα ιδανικά της ελευθερίας και της ισότητας με βάση τα οποία ιδρύθηκε αυτή η χώρα».

Η χρήση του «προς το παρόν» έχει προκαλέσει συζητήσεις, αν και αυτός θα μπορούσε απλώς να είναι ο τρόπος τους να αποφύγουν να υποστηρίξουν αμέσως άλλον υποψήφιο. Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Κέβιν Κράμερ είπε πρόσφατα στο New York Magazine ότι «η Μισέλ Ομπάμα πιθανότατα θα ήταν το μόνο πρόσωπο που θα μπορούσε να παρέμβει και να κρατήσει το κόμμα ενωμένο λόγω της προφανούς φήμης της».