Kάμαλα Χάρις: Στο Ουισκόνσιν για την πρώτη συγκέντρωση της προεκλογικής της εκστρατείας

Η Κάμαλα Χάρις επισκέπτεται την αμφίρροπη πολιτεία του Ουισκόνσιν στην πρώτη συγκέντρωση μετά την έναρξη της εκστρατείας της για τον Λευκό Οίκο
H Kάμαλα Χάρις
AP
1'

Η Κάμαλα Χάρις ταξιδεύει σήμερα στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν, όπου θα πραγματοποιήσει την πρώτη της προεκλογική συγκέντρωση από τότε που ξεκίνησε την προεδρική της εκστρατεία την Κυριακή με την στήριξη του Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν είχε κερδίσει το Ουισκόνσιν με περίπου 20.000 ψήφους στις εκλογές του 2020 και η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση προέβλεπε εκ νέου μια δύσκολη μάχη μεταξύ Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ.

Η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί πριν τερματίσει ο Μπάιντεν την προεκλογική του εκστρατεία, αλλά απέκτησε νέα απήχηση καθώς η Χάρις ετοιμαζόταν να πάρει τον μανδύα του κόμματός της ενάντια στον Τραμπ, ο οποίος στρέφει πλέον τα πυρά του στην πρώην αντιπρόεδρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος του Ουισκόνσιν, Μπεν Γουίκλερ, 89 από τους 95 εκλέκτορες του Ουισκόνσιν, συμπεριλαμβανομένης της γερουσιαστoύ Τάμυ Μπάλντουιν και του κυβερνήτη Τόνι Έβερς οι οποίοι είχαν ήδη υποσχεθεί την υποστήριξή τους στη Χάρις από χθες το απόγευμα.

Αφού επιβεβαίωσε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα της πολιτείας είχε υποστηρίξει επίσημα τον Χάρις για την υποψηφιότητα, ο Γουίκλερ φέρεται να είπε από το Wisconsin Public Radio: «Υπάρχει ένα κύμα ενθουσιασμού, ένα είδος άνθισης του είδους της ενότητας που θα χρειαστούμε για να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ»