Τζούλιαν Ασάνζ: Απολαμβάνει την ελευθερία του με την οικογένειά του - Η φωτογραφία στην παραλία

Η πρώτη οικογενειακή φωτογραφία του Τζούλιαν Ασάνζ μετά την απελευθέρωσή του στο τέλος Ιουνίου, κάνει τον γύρο του κόσμου
H οικογένεια Άσανζ
Instagram
1'

Η σύζυγος του Τζούλιαν Ασάνζ, Στέλλα, ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την πρώτη οικογενειακή φωτογραφία με τον ιδρυτή των WikiLeaks και τα παιδιά τους, μετά την αποφυλάκισή του από τις βρετανικές φυλακές τον Ιούνιο.

Στη φωτογραφία διακρίνεται το ζεύγος Ασάνζ, μαζί με τον 7χρονο Γκάμπριελ και τον 5χρονο Μαξ, να ποζάρουν σε μία ειδυλλιακή παραλία της Αυστραλίας. Δεν είναι σαφές πότε και πού τραβήχτηκε η φωτογραφία. Τον περασμένο μήνα, η σύζυγός του περιέγραψε στα μέσα ενημέρωσης πώς σχεδίαζαν να περάσουν τις πρώτες μέρες ελευθερίας του, μετά την πολυετή του περιπέτεια.

«Ο Τζούλιαν σχεδιάζει να κολυμπάει στον ωκεανό κάθε μέρα, σχεδιάζει να κοιμάται σε ένα πραγματικό κρεβάτι, σχεδιάζει να δοκιμάσει πραγματικό φαγητό και σχεδιάζει να απολαύσει την ελευθερία του», είπε. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Στέλλα Ασάνζ είχε κοινοποιήσει άλλη μια φωτογραφία της ίδιας και του συζύγου της στο Instagram με τη λεζάντα: «Ελεύθερος! #AssangeFree», χωρίς να προσδιορίζεται και σε αυτή την περιπτωση πότε και πού τραβήχτηκε η φωτογραφία.

Ο ιδρυτής των WikiLeaks στις αρχές του καλοκαιριού κατέληξε σε συμφωνία με την αμερικανική δικαιοσύνη, η οποία προβλέπει ομολογία ενοχής για την παράνομη απόκτηση και αποκάλυψη απόρρητων εγγράφων σχετικά με τις στρατιωτικές και διπλωματικές δραστηριότητες των ΗΠΑ, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκισή του από τη Βρετανία και τον τερματισμό της πολυετούς διαμάχης του με την Ουάσινγκτον.