Γαλλία: Υπόθεση ομαδικού βιασμού γυναίκας εξετάζει η αστυνομία

Η γυναίκα ισχυρίζεται πως στην αποτρόπαια πράξη συμμετείχαν πέντε άντρες
1'

Η Γαλλική αστυνομία ερευνά μια υπόθεση ομαδικού βιασμού μετά από καταγγελία γυναίκας με καταγωγή από την Αυστραλία.

Η γυναίκα αναφέρει πως έπεσε θύμα βιασμού από 5 άντρες σε κεντρική περιοχή στο Παρίσι. Η ίδια βρήκε καταφύγιο σε ένα μαγαζί που πουλάει κεμπάπ στη περιοχή Pigalle το πρωί του Σαββάτου (20/07), με μέρος του φορέματος της να είναι σκισμένο, όπως αναφέρει το BBC.

Δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις, αλλά οι εισαγγελείς επιβεβαίωσαν ότι οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν την έρευνα ως «ομαδικό βιασμό».

Το περιστατικό συνέβη λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στη γαλλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Parisien, οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου κάλεσαν σε βοήθεια όταν είδαν την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η γυναίκα.
Την φρόντισαν πυροσβέστες μετά το συμβάν και αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Bichat για να εξεταστεί από επαγγελματίες υγείας.

Η Εισαγγελία του Παρισιού δήλωσε ότι η αστυνομία ερευνά τους ισχυρισμούς και ότι εξετάζεται το υλικό από κάμερες ασφαλείας.

«Η έρευνα σχετικά με την κατηγορία του ομαδικού βιασμού που πιθανώς διαπράχθηκε τη νύχτα της 19ης προς 20ή Ιουλίου έχει ανατεθεί στη δεύτερη δικαστική αστυνομική περιφέρεια», ανέφερε.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει τεράστια αστυνομική παρουσία στο Παρίσι προκειμένου να διατηρηθεί η ασφάλεια όσων βρίσκονται στην πόλη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι ξεκινούν την Παρασκευή. Οι αστυνομικοί περιπολούν σε μεγάλους αριθμούς από την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, με ένοπλους φρουρούς γύρω από τον ποταμό Σηκουάνα.