Μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ: Έρχεται σύντομα νέος διευθυντής μετά την παραίτηση της Κίμπερλι Τσίτλε

Η επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Κίμπερλι Τσίτλε παραιτήθηκε μετά το φιάσκο την ημέρα της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ: Έρχεται σύντομα νέος διευθυντής μετά την παραίτηση της Κίμπερλι Τσίτλε
Αρχείου - AP
1'

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ με πυρήνα τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, μετά την παραίτηση της επικεφαλής Κίμπερλι Τσίτλε, η οποία παραδέχθηκε λάθη την ημέρα που έγινε η απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Τα αρμόδια όργανα θα αναλάβουν άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες προκειμένου να διοριστεί νέος διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών. Πρόκειται για τη γερουσία και τη βουλή των αντιπροσώπων οι οποίοι θα εγκρίνουν τον νέο επικεφαλής.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 23 Ιουλίου, η Κίμπερλι Τσίτλε υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της διεύθυνσης στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Η ίδια χθες, Δευτέρα 22 Ιουλίου, ενώπιον της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων έκανε λόγο για λάθη στην επιχείρηση την ημέρα που ο Ντόναλντ Τραμπ δέχτηκε την απόπειρα δολοφονίας στην επίθεση με πυροβολισμούς κατά την ομιλία του.

«Αποτύχαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά η Κίμπερλι Τσίτλε, που είναι επιφορτισμένη με την προστασία των προσωπικοτήτων υψηλού κύρους στις ΗΠΑ και δέχεται επικρίσεις για ενδεχόμενες ελλείψεις και ανθρώπινες παραλείψεις.

«Ως διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για οποιοδήποτε κενό ασφαλείας», συμπλήρωσε η ίδια.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή